Onlara Da Bu Yakışırdı

Onlara Da Bu Yakışırdı

Siyaset sahnesinde bir birlerine sert göndermeler yapan siyasi aktörler kamu yararı hizmetler için yan yana gelerek olumlu mesajlar verdi.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi ve sonrası girdikleri siyasi rekabet içerisinde bir birlerine sert ve acımasız göndermeler yapan iktidar ve ana muhalefet partisinin önde gelen aktörleri arasında esen sert fırtına Ankara´daki sürpriz bir ziyaret ile dindi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye hizmetleri işlerini takip etmek için gittiği Ankara´da Ak Parti Grup Başkanvekili Av.Bülent Turan´ı meclisteki makamında ziyaret etti. Gökhan´ın ziyaretini değerlendiren Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan sosyal medyadan ?Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan ziyaretimize geldi. Belediye altyapı hizmetleri ve atık su arıtma projesi için gerekli olan kredinin alınması için Bakanlık izin talebine katkımızı talep etti. Şehri ideolojik kavgalara hapsetmemek gerektiğini, kamu hakkı ve yatırımı için bize düşen ne varsa Çanakkale´miz için yapmaktan gurur duyacağımızı ifade ederek notlarımızı aldık. Ayrıca, şehirde gündem olan sorun ve yatırım taleplerini kendilerine ilettik? ifadelerini paylaşarak duyurdu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dün de Gökhan´ın ziyaretinde talep ettiği destek ile ilgili müjdeyi yine sosyal medyadaki kişisel hesabından duyurdu. Turan, dünkü mesajında da şu ifadeleri kullandı: ?Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan´ın dün ziyaretimize geldiğini ve belediye altyapı hizmetleri ve atık su arıtma projesi için gerekli olan kredinin alınması için Bakanlıktan borçlanma iznine katkımızı talep ettiğini duyurmuştuk. An itibariyle Bakanlık izni alındı, onaylandı. Şehrimize hayırlı olsun. Bundan sonra görev ve sorumluluk Sayınn Başkanda. Ümit ederim en kısa sürede proje Çanakkalelilerimizin hizmetine sunulur?

Başkan Gökhan´dan mecliste teşekkür

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da dün gerçekleşen Çanakkale Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk oturumunda konuyu meclis ile paylaştı. Gökhan, Ak Parti Grup Başkanvekili Turan´ı ziyaretinde ?Rusya ile onca kavga yapıldı ama barış için adımlar atılabildi. Biz neden kavga edelim? Kent için, insanlar için hizmet yapacaksak iletişim halinde olmalıyız? ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Ülgür Gükhan, Bülent Turan´ı ziyareti ile ilgili dün mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: ?İller Bankasıyla ilgili hem Güzelyalı Dardanos´un atık su arıtma hat ve tesisi ile ilgili hem de Karacaören kentsel gelişme alanı ile ilgili bir görüşme yaptık. Olumlu geçti bir sıkıntı yok. Kredibilitemiz var. 100 milyona yakın bir borçlanma kapasitemiz var. Belediye binası düştükten sonra kalan. Ben her zaman söylüyorum. Çanakkale Belediyesi her zaman kredisi yüksek bir belediye. O bakımdan olumlu. Borçlanma yetkisi tatbiki İçişleri Bakanının onayına tabi. Şubat ayından beri bunu bekliyorduk. Bir türlü oluşmadı. Onaylanmamıştı. Onunla ilgilide daha önce teşebbüs edip gerçekleştiremediğimiz bende uzun zamandan beri Ankara´ya gidip gelmiyorum milletvekilimiz Bülent Turan´ı da ziyaret etme fırsatı buldum. Randevu ile gittim. Yurtdışından dönmüştü. Burada bir gazetede görmüştüm içeriğini evet o içerikteki notlar doğrultusunda görüşme yaptık. Genelde Çanakkale´nin genel konuları ile ilgili de görüşme yaptık. Bu konu ile ilgilide görüşme yaptık. Hatta bu konuyu açtığında dedim ?sayın vekilim şuan burada görüşürken bakanlığın elemanları Çanakkale´de imar müdürlüğünde görüşüyorlar? dedim.

?Kendisine yanlış bilgiler verilmiş?

Başkan Gökhan şöyle devam etti: ?Sonuç itibariyle kendisi bir konular listesi verdi. Gördüm ki söylediği konuların tamamı yanlış. Kendisine yanlış bilgi verilmiş. Kendisi de soramamış hepsi önünde bilgi notu olarak kalmış. Tüm konuları tek tek konuştuk. Şöyle bir karara vardık. Bundan böyle buradan gidecek her türlü haber, sıkıntı, belediye ile ilgili konu kendisinin özel kalemi tarafından bizim özel kaleme derhal bildirilmek suretiyle bilgilendirilecek. Abuk subuk haberler çıkmayacak. Belediye meclis üyelerimizde dikkat edecekler. Aslı astarı olmayan bilgileri vermeyecekler. Öğrenerek verecekler. Bu konuda karşılıklı her türlü sıkıntının birbirimize anlatılıp doğruysa gereğinin yapılması başka bir şey varsa düzelmesi gerekecektir. Onay meselesini de konuştuk. Sayın vekilim dedim burada İçişleri Bakanlığında bekleyen bir onay var. Sağ olsun hemen müsteşarı aradı. Cuma´ya kadar bunu Sayın bakana onaylatabilir miyiz dedi. Meclise girmeden 1 saat öncede özel kalem müdürü telefon etti sayın başkanım onaylandı dedi. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Bu noktada gerçekten neden bu noktaya geldiğini de tartıştık. Sonuçta bizler medeni insanlarız. Siyasette elbette karşıtlık olacaktır. Mesele kent olunca siyaset diğer tarafa geçecektir. Bunu geçmişte Mehmet Daniş ile de yaşamıştık. Sonuçta biz kamu görevlisiyiz bir yerde. Nezaket önemli. Her türlü dedikoduya yönelik haberlere ilişkin haberleşip bunu uzamadan bitireceğiz?.        

Sosyal Medyada eleştiri rüzgarı

Öte yandan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan´ı meclisteki makamından ziyaretini kişisel hesabından paylaşan Bülent Turan´ın paylaşımına oldukça ilginç ve dikkat çekici yorumlar yapıldı. Çanakkale kamuoyunda yankı bulan ziyarete bir çok kişi çok olumlu yorumlar yaparken, bazı yorumcuların ağıza alınmayacak küfürlü ifadeler kullandığı görüldü.