ÖNCÜ BAKAN ERSOY’A KİTABINI TAKDİM ETTİ

ÖNCÜ BAKAN ERSOY’A KİTABINI TAKDİM ETTİ

Çanakkaleli Turizm yazarı, Turizm Yazarları Derneği (TUYED) Yönetim Kurulu Üyesi, Gazeteci Halil Öncü, “Eskiköy’den Kemer’e Anılar” kitabını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a takdim etti.

Çanakkaleli Turizm yazarı, Turizm Yazarları Derneği (TUYED) Yönetim Kurulu Üyesi, Gazeteci Halil Öncü, 20 yıldan bu yana oluşturduğu ve içerisinde turizmin başladığı ilk merkezlerden birisi olan Kemer’in Eskiköy olduğu dönemleri, Kemer’in turizm yıllarının başladığı 1970’li yılları ile 1980’li yıllarını içeren, fotoğraf, belge ve yaşanmış hikayeler ile yazdığı “Eskiköy’den Kemer’e Anılar” kitabını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a takdim etti.

Aslen Çanakkaleli olan ve Antalya’da yaşayan Yazar Halil Öncü, yaptığı açıklamada,  “ Turizmin ilk başladığı yerlerden birisi olan Kemer’in Eskiköy’den Kemer’e uzanan yıllarını, yaşanmış hikayelerden oluşan Anılar ile anlattığımız ‘Eskiköy’den Kemer’e Anılar’ kitabımı, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ‘a takdim ettim. Merak ettikleri o yılları anlatan kitabımızı en kısa sürede okuyacaklarını dile getirdiler. Yakın ilgisi için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eskiköy’den Kemer’e Anılar Kitabı hakkında:

Yazar, Halil Öncü, geçmişe olan merakı ve Nostalji düşkünlüğü nedeniyle Kemer’de birçok yaşayan efsane diyeceği kişi ile yıllar içerisinde bir araya gelme şansı buldu. Beldibi’nden Çıralı’ya uzanan Kemer’de yaşamış birçoğu ebediyete intikal etmiş, bir kısmı halen yaşayan Kemer’in eskileri ile “Eski Köyden Kemer’e” uzanan hayat hikayelerini, Kemer’in geçmiş hikayelerini bu kitapta topladı.

1980’li yıllara kadar elektriği bile olmayan, ulaşımın zorlukla gerçekleştirildiği Kemer’in o yıllarını, O yıllarda yaşayanların ağzından bizzat öğrendi. Yaşını almış bu kişilerin görüşlerini alırken ulaşabildiği kadarı ile de albümlerini görmeye ve o özel fotoğraflara da bu kitapta yer vermeye çalıştı. Halil Öncü, kendisi için çok özel olan çalışmayı geleceğe bırakmak adına kitaplaştırdı.Kitap son dönem başta bölge olmak üzere turizmciler tarafından oldukça ilgi çekerken, birçok kütüphane de yerini aldı.