Önce Ülkem, Sonra Parti

Önce Ülkem, Sonra Parti

İsmet Balkan´ın istifası ile boşalan İl Başkanlığı´na seçilen Ender Çerdik kaldıkları yerden yola devam edeceklerini söyledi

1 Kasım seçimleri sonrası aynı gün istifa eden İsmet Balkan´dan boşalan İl Başkanlığına Ender Çerdik seçildi. Balkan´ın istifası sonrası Parti tüzüğü gereği toplanan İl Yönetim Kurulu gizli oylama yaparak seçim gerçekleştirdi. Yapılan oylamada Ender Çerdik İl Başkanlığına getirilirken bazı yönetim kurulu üyeliklerinde de değişikliğe gidildi.

Buna göre Ender Çerdik´in Başkan Yardımcılıklarına Burak Esin, Muharrem Samanoğlu ve Adil Coşkun getirilirken, İl Sekreterliğine Zaim Kılıç, Muhasip Üyeliğe ise Halil Aşık seçildi. Belirlenen yeni yönetim dün bir basın toplantısı düzenleyerek listeyi açıkladı. Toplantıda konuşan yeni İl Başkanı Ender Çerdik ?1 Kasım erken genel seçimlerinden sonra bildiğiniz gibi İl başkanımız Sayın İsmet Balkan görevinden istifa etmiştir. Bu süreçte tüzüğümüz gereği il yönetim kurulumuz toplanarak gizli oylama ile seçim yaptık. Yönetim kurulu üyelerimiz il başkanlığı görevini şahsıma tevdi ettiler. Bu görevi şahsıma layık gören dava arkadaşlarıma ve destekleyen kardeşlerime huzurunuzda teşekkürü bir borç bilirim? dedi.

?Ateşten gömlek giydik?

MHP Çanakkale yeni İl Başkanı Çerdik yaptığı konuşmada şunları söyledi: ?Bu ateşten gömleği giydiğimizden bu yana seçimlerden aldığımız sonuçları sağlıklı bir şekilde yorumlamak ve seçmenin mesajı doğrultusunda hareket etmek temel şiarımızdır.1969 yılından bu yana Türk siyasetinde önemli misyonlar edinmiş, Milliyetçi Hareket Partisi bu noktadan sonra ilkeli, dürüst ve temiz siyasetine önce ülkem sonra partim felsefesine uygun yoluna devam edecektir. Bizim için siyasette nicelikten ziyade nitelik önemlidir.

Tüm teşkilatlarımız ve gönüldaşlarımızla bu kutlu yürüyüşe devam edip inşallah üç hilali bayrağımızı iktidar zirvesine taşımaya yemin ettik. Günübirlik popülist politikalardan değil uzun vadeli ülkenin geleceğinin teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi ilkeli ve dik duruşumuzdan şartlar ne olursa olsun taviz vermeyecektir?