Olympiakos Provası 1-3

Olympiakos Provası 1-3

Avrupa´da yoluna devam eden Çanakkale Belediyespor Olympiakos sınavı öncesi ligde Nilüfer Belediye galibiyeti ile moral depoladı

Avrupa´da yoluna devam eden ve 24 Ocak salı günü Yunanistan´ın Olympiakos takımı ile evinde CHEV Challenge Kupası 8´li grup mücadelesinde karşı karşıya gelecek Boğazın Sultanları Vestel Venüs Sultanlar Liginin ikinci devre ilk maçında Nilüfer Belediyespor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. İlk devrede 3-1 mağlup ettiği Nilüfer Belediye karşısında baştan sona üstün ve etkili oynayan Boğazın Sultanları rövanşı da 3-0 kazanarak Çanakkale´ye 3 puan ile dönmeyi başardı.

 

Çanakkale Belediyespor maça Seda, Elif, Sinem, Buse, Yana ve Mia Jerkov ilk altısı ile başlarken bazı as oyuncularını kenarda tuttu. Üzeyir Özdurak´ın daha çok salı günkü Olympiakos maçını düşünerek kadro kurgusu uyguladığı gözlendi.

 

1.sete ev sahibi Nilüfer Belediyespor sayı ile başlarken, Çanakkale Belediyespor buna Mia´nın biri servisten iki sayısı ile yanıt verdi. Karşılıklı sayılar ile geçen ilk bölümde ilk teknik molaya 8-7 önde giren taraf Çanakkale Belediyespor oldu. Mola dönüşü etkili oyununu sürdüren Boğazın Sultanları ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi. Mola dönüşü farkı açmaya başladı ve set sonuna çok rahat ulaşarak 25-skor ile 1-0 öne geçti.

İkinci sete daha iyi başlayan ev sahibi Nilüfer Belediyespor 5 sayılık seri ile 5-0 öne geçse de Çanakkale Belediyespor üst üste 4 sayı ile cevap vererek ilk teknik molaya 8-6 geride girerken mola dönüşü skorda üstünlüğü eline geçirse de ikinci teknik molaya ev sahibi ekip16-12 önde girdi. Mola dönüşü sete dönemeyen Çanakkale Belediyespor ikinci seti 25-21 kaybetti.

Karşılıklı sayılarla başlayan 3.sette ilk teknik molaya Çanakkale Belediyespor 8-7, ikinci teknik molaya da 16-14 önde girdi. Mola dönüşü rakibine skor yakalama şansı vermeyen Boğazın Sultanları seti 25-22 kazanarak 2-1 öne geçti.

 

Dördüncü sete iyi başlayan ve oyunu forse eden Çanakkale Belediyespor ilk teknik molaya 8-4, hakem hatalarının öne çıktığı kırılma anlarının ardından ikinci teknik molaya ise 16-15 geride girdi. Setin ilerleyen bölümünde etkili oynayan ev sahibi ekip etkili bir oyun sergilerken, Çanakkale Belediyespor önce sayı farkının açılmasına izin vermedi sonra yakalayıp öne geçti. Üstünlüğünü set sonuna kadar sürdüren Boğazın Sultanları seti 25-23 maçı da 3-1 kazanarak ligin açılış maçından 3 puan ile ayrılmayı başardı ve Olympiakos maçı öncesi moral kazandı.