Ölümden Döndü

Ölümden Döndü

Çarşı caddesinde trafiğe kapalı alana giren kamyonet geri geri yol alırken görme engelli avukata çarptı

Çanakkale Barosu Avukatlarından ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi eski Başkanı Zeki Tezel, dün çarşı caddesinde trafiğe kapalı alanda geçirdiği kazada ölümden döndü.

Dün saat 11.00 sıralarında meydana gelen görünmez kazada, ofisine gitmek üzere Çarşı Caddesinde ilerlemekte olan görme engelli Avukat Zeki Tezel´e, trafiğe kapalı alana giren ve geri geri gelmekte olan ticari bir kamyonet çarptı. Kamyonet kasasının çarptığı avukat Zeki Tezel çarpmanın şiddeti ile yere düşerek başını betona çarptı. Bir an kanlar içerisinde yerde kalan görme engelli Avukat Zeki Tezel´e ilk müdahaleyi çevreden yetişen esnaflar yaptı. Tezel kaza yerine çağrılan ambulans ile Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Zeki Tezel, hayati tehlikesi olabileceği kuşkusu ile müşahede altına alındı.

Öte yandan çarşı caddesine gelen trafik ekipleri kaza ile tahkikat başlatırken, trafiğe kapalı alan ve saatte bulunduğu sırada geri geri gelerek görme engelli Avukat Zeki Tezel´in ciddi şekilde yaralanmasına neden olan ticari kamyonet sürücüsü gözaltına alındı. Her zaman trafiğe kapalı alan olarak bildiği çarşı caddesinden ofisine giderken neye uğradığını şaşıran Avukat Zeki Tezel ?Bu yolun özellikle gündüz saatlerinde trafiğe kapalı olduğunu net olarak biliyordum ve hiçbir endişe duymadan ofisime gidiyordum. Bir anda aldığım darbe ile yere yıkıldım ve başımı yere çarptım. Bu kamyonetin gündüz caddenin en işlek olduğu saatlerde trafiğe kapalı alana nasıl girebildiğini bilemiyorum. Normal şartlarda caddeye araç ancak akşam saatlerinden sonra kontrollü olarak girebilmesi gerekir. Üstelik ticari bir aracın geri geri gelirken kontrolsüz oluşu ve araçta her hangi ikaz sireni bulunmayışı da dikkat çekici. Bu caddeyi görme engelli de ortopedik engelli de işitme ve zihinsel engelliler de kullanıyor. Bu duyarsızlığı gerçekleştirenlerden şikayetçiyim? dedi.