ÖLÇEK’den Asgari Ücret Değerlendirmesi

ÖLÇEK’den Asgari Ücret Değerlendirmesi

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2022 yılı asgari ücret fiyatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ölçek yaptığı değerlendirmede işverenlerinde, çalışanlarında yeni asgari ücretten memnun olduğunu kaydetti. Ölçek açıklamasında asgari ücretteki tarihi artışla vatandaşların enflasyona ezdirilmediğine dikkat çekerek; “ Yeni asgari ücret son 50 yılın en yüksek rakamı olarak tarihe geçti.  Yüzde 50 oranında artışla en alt rakamın 4250 TL olarak uygulanacak olması milletin daima yanında olduğumuzun bir kez daha net göstergesi oldu. Bunun yanında asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisinin kaldırılacak olması işverenin yükünü ciddi anlamda hafifletecek. Biz ne yapıyorsak ülkemiz ve milletimizin menfaati için yapıyoruz. Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışları karşısında mağdur etmemek, enflasyona ezdirmemek için Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kararlı bir mücadele ortaya koyduk. Dünyada pek çok ülke zor bir süreç yaşıyor. Elbette ülkemiz de zor bir sürecin içinden geçiyor. Ancak gereken adımları atmayı sürdürerek hep birlikte milletimizle omuz omuza bu süreci atlatacağız. Türkiye, hedefleri doğrultusunda yoluna kararlılıkla devam ediyor. Ülkemiz daha da güçlendikçe, imkanları daha da çoğaldıkça bu milletimizin her bir ferdine yansıyacaktır. Bu tarihi artışla uygulanacak yeni asgari ücret, çalışanlarımıza, işverenlerimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

“ Fırsatçılarda bu hamleden gereken cevabı alacak”

Ölçek değerlendirmesinde dolar kurunda yaşanan düşüşe de dikkat çekerek; “ Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısının ardından ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Buna göre asgari ücretin gelir vergisi ve damga vergisinden muaf tutulması uygulamasına memurlarda dahil edildi. Bireysel emeklilik sisteminde yüzde 5 artış yapılarak devlet katkı oranı yüzde 30’a çıkarıldı. Burs ve kredi ödemelerinde ciddi artışlar açıklandı. Buna bağlı olarak döviz kuru 19 seyirlerinden 12 seyirlerine kadar geriledi. Şimdi burada doların yükselmesini fırsat bilenler doların düşmesiyle birlikte nasıl bir yol izleyecek hep birlikte göreceğiz. Hiçbir fırsatçıya, hiçbir stokçuya devletimiz ve kurumlarımız geçit vermeyecektir. Buradan halkımıza sesleniyorum. Bu şekilde fırsatçılık ve stokçuluk yaptıklarını tespit ettikleri kişileri lütfen devletimizin ilgili kurumlarına şikayet etsinler. Bizler her zaman vatandaşımızın yanındayız” diye konuştu.