Öğretmenlere Yapılan Şiddeti Nefretle Kınıyoruz

Öğretmenlere Yapılan Şiddeti Nefretle Kınıyoruz

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş Ezine İlçesi Gazi Ortaokulunda çalışan öğretmene yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş; “ Türk Eğitim Sen Çanakkale Şubesi olarak olayın haberini aldığımız 03 Aralık 2014 Perşembe günü Şube Başkanı Resul DEMİRBAŞ, Yönetim Kurulu Üyesi Etem KURALAY ve İlçe Temsilcimiz Recep ÇETİN ile Ezine İlçesi Gazi Ortaokula giderek öğretmenlere ve okul idaresine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” dedi. Demirbaş yaptığı açıklamada; “ Sendikamızın üyesi öğretmenimiz M.E. nin sağlığının iyi olduğunu Allah’a şükürler olsun ki gördük. Kendisine çok büyük geçmiş olsun diyoruz. Olay günü kolluk kuvvetlerinin göstermiş olduğu ilgi ve alaka için teşekkür ediyoruz. Ancak tedbir alması gereken İlçe Milli Eğitim Müdürünün üzerine düşeni yapmadığını gördük. İlçe Milli Eğitim Müdürü olay günü okula gitmemiş ve ertesi günü lütfedip öğretmenimizi telefonla aramış. Olay sadece bir öğretmen için yapılan şiddet olarak algılanmamalıdır. Olay o gün okulda bulunan hatta Ezine ilçesinde çalışan tüm öğretmenlerimiz için yapılan bir şiddettir. İlçe Milli Eğitim Müdürünün olaya bu yönlü bakması gerekiyordu.  Olaydan sonra hemen okula gidip öğretmenlerinin yanında olmalıydı ve onlara güven vermeliydi. Öğretmenlere yapılan şiddete karşı; başta Bakanlık ve onun İl ve İlçe de bulunan temsilcileri olan Milli Eğitim Müdürleri gerekli tedbirleri almaları gerekiyor. Öğretmenler sahipsiz değildir. Bu tür olayların yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz. Türk Eğitim Sen olarak öğretmenlerimizin her türlü şiddete karşı korumak için yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Öğretmenlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz”



nudiref naflan
25.12.2014 11:11:57
Başkan ve sendikamızı gösterdiği tepkiyi her sendika ve yetkilide göstermelidir.öğretmenimize geçmiş olsun der sendikamıza teşekkürler.