Odalar Ortak Toplantıda Buluştu

Odalar Ortak Toplantıda Buluştu

Çanakkale ili Oda ve Borsa müşterek toplantısı 9 Temmuz Perşembe günü video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çetin, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ve Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay’ın hazır bulunduğu toplantıya, Çanakkale Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ve Çanakkale Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu katılım sağladı.

Çanakkale bölgesinde 2020 yılının ilk altı aylık döneminde gerçekleştirilen faaliyetler, Covid-19 salgını döneminde alınan ekonomik tedbirler ve önümüzdeki dönem yapılması planlanan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

“DEVLETİMİZ İMKANLARI DAHİLİNDE COVİD-19 SÜRECİNDE TALEPLERİMİZLE BİREBİR İLGİLENMESİ İŞ İNSANLARINA MORAL OLDU”

Toplantı hakkında bilgi veren Başkan Selçuk Semizoğlu; “Devletimiz tarafından açıklanan ve sürekli olarak iyileştirilen Destek ve İstikrar Paketleri ekonominin çarklarını döndürmek için önemli katkılar sunuyor. Bizler iş insanları olarak bu dönemde bir yandan işlerimiz takip ederken bir yandan da bölgemizin kalkınması için hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz. Tarihi, kültürel geçmişi ve doğal güzellikleriyle ülkemizin göz bebeği olan Çanakkale’miz şimdilerde yerli ve yabancı yatırımcının da göz bebeği olmaya başladı. 1915 Çanakkale Köprüsü yatırımcıların dikkatini bölgemize çekmeyi başardı. Çanakkale’nin orta ve uzun vadede ülkemizin çok önemli bir lojistik merkezi haline geleceği her geçen gün biraz daha ortaya çıkmıyor. Bizler de Çanakkale’nin Oda ve Borsa Başkanları olarak bölgemizi yatırım açısında uygun hale getirmek için gerekli girişimleri ve lobicilik faaliyetlerini gerçekleştirmeli, üyelerimizi bu konuda bilinçlendirici çalışmalar yapmalıyız. Vekillerimiz ile genel konuların yanında güncel olarak üyelerimizin karşılaştığı sorunları tespit ediyor kendilerine iletiyoruz. Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması, karayolu ile yolcu taşımacılığı, halı sahaların çalışma koşullarının belirsizliği, eğitim sektöründe yaşanan sıkıntıları aktardık. Çözüm odaklı yaklaşımları ile her zaman yanımızda olduklarını hissediyoruz ve bu durum iş dünyasına güven veriyor.” dedi.

Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’da toplantıda Çanakkale iş insanlarının her zaman yanında olduklarını, sorunlarını çözmek için tüm bürokratik süreçleri hızlandırdıklarını belirterek, Çanakkale’nin büyüme potansiyelini el birliği ile geliştirmeyi ve ilimizin rekabet gücünü arttırıcı eylem planlarına her zaman destek verdiklerini ifade ettiler.