Niye? (!)?

Niye? (!)?

Çanakkale´nin hak ettiği payını alamadığı yıllardır konuşulan GMKA´da Genel Sekreterliği Çanakkale Valisi Hamza Erkal tarafından önerilen başarılı bürokrat Recai Başaran´ın önünü kestiği ileri sürülen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin bir kez daha

 

Misyonu; ?bölgenin sürdürülebilir kalkınması ve rekabet gücünün artırılması için nitelikli insan gücünü kullanarak ulusal ve uluslararası kaynakların etkili ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi yoluyla bölgenin potansiyelini ortaya çıkarmak ve paydaşların kalkınma girişimlerini örgütlemek ve desteklemek´ olan Güney Marmara Kalkınma Ajansına Çanakkaleli Uzman Recai Başaran´ın Genel Sekreter olarak atanmasını istemediği ve buna engel olduğu öne sürülen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin´in tavrına tepkiler giderek artıyor.

Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Çanakkale Valisi Hamza Erkal tarafından önerildiği belirtilen ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın da desteklediğini açıkladığı Recai Başaran´ın, misyonu Çanakkale´de ticaretin ve sanayinin gelişmesi ve üyelerinin sorunlarına çözüm üretmesi olarak özetlenebilen Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin tarafından önünün kesilmesine anlam verilemediği ifade ediliyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansına kurum içerisinde bilgi, birikim, deneyim ve üstün gayretli çalışmalarının yanı sıra yıllardır Çanakkale ve bölgenin kalkınması adına yurt içerisinde ve yurt dışındaki hemen hemen tüm girişim ve organizasyonlarında ciddi emeği bulunan Uzman Recai Başaran´ı Genel Sekreterlik görevine layık görmeyerek onun bu göreve getirilmesine Çanakkale Valisi Hamza Erkal´ın önermesine rağmen karşı geldiği ve engellediği ileri sürülen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin´in bu tavrını hangi psikoloji ile, hangi düşünce ve gerekçe ile sergilediğinin merak konusu olduğu konuşuluyor.

Çanakkale´de yayınlanan haftalık bir gazetenin ?Çanakkale´ye hemşeri kazığı? başlığı ile sütunlarına taşıdığı konu hakkında tepkilerini net ifade eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şu cümleleri kullanmıştı:  ?Liyakat konusunda Recai Başaran arkadaşımızla ilgili söylenenlere karşı çıktım. Balıkesirli Çanakkaleli ayrımı yapmam söz konusu değildir. Ama söz konusu kişinin Recai Başaran´ın liyakatini ölçme niteliğini taşımadığını düşünüyorum. Recai Bey bu kentin yetiştirmiş olduğu iyi bir bürokrattır, iyi eğitim almıştır; ki kendisi İngilizce ve Fransızcayı çok iyi konuşabilmektedir. Ayrıca başka yönleri bakımından da çok değerli birisidir. GMKA dönem başkanı da biliyorsunuz Sayın Valimiz Hamza Erkal´dir, Recai beyi de Valimiz önermiştir. Sayın Valimiz önerdiğinde bende olumlu görüş bildirdim. Yıllarca GMKA´da uzman olarak çalıştı, Valilerimizin hepsi de kendisi ile çalışmaktan çok mutlular. Ama ÇTSO´da iken birlikte çalışamamış başkanın orayı referans tutarak karşı çıkmasını hoş karşılamıyorum. Bir Vali´nin önerdiği, uygun bulduğu benimde çalışmalarını takdir ettiğim bir arkadaşımızın orada Genel Sekreter olması hepimizin beklentisiydi. Ama ne yapalım ki ÇTSO Başkanının böyle bir huyu var?