Ne Kadar Kazanırız Değil, Ne Katkı Yapmalıyız Düşünülmeli

Ne Kadar Kazanırız Değil, Ne Katkı Yapmalıyız Düşünülmeli

Gestaş´ın yurt dışı İngilizce dil bursuna hak kazanan Çanakkaleli gençler, Malezya yolculuğu öncesi Gestaş Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın ile bir araya geldi.

Aydın, yolculuk öncesi Çanakkale YDS Academy´nin yurda dönüşte kendilerine 1 yıl ücretsiz dil eğitimi hediye ettiğini açıkladı. Aydın, oteller ve seyahat acenteleri gibi Çanakkalelilerden önemli kazançlar elde eden kurumların da para kazanma yerine, bu tip sosyal sorumluluk projelerinde yer alma gibi tekliflerle gelmeleri gerektiğini söyledi. Gestaş´ın 2 ay ücretsiz yabancı dil bursu yurt dışına gönderdiği Çanakkale´nin üniversiteli gençleri, Malezya´ya gitmeye başladı. Gestaş Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın, son kalan gruplardaki gençlerle yolculuk öncesi bir araya geldi. Gestaş´ın Bosna Hersek gezisinin ardından ikinci büyük eğitim hamlesi olan yurt dışı İngilizce eğitimi, Çanakkale´nin gençlerine yapılan en büyük yatırımlardan biri olurken Gestaş´ın ön ayak olduğu eğitim hamlesinin devamı geliyor. Yabancı dil eğitim kurumu Çanakkale YDS Academy, Malezya´ya yurt dışı dil eğitimine giden Çanakkale´nin başarılı üniversite mezunu gençlerine, Malezya dönüşünde 1 yıllık İngilizce dil kursu hediye edeceğini duyurdu.

YDS ACADEMY İYİ BİR ÖRNEK

Yolculuk öncesi yapılan görüşmede Çanakkaleli gençlere bu jesti duyuran Gestaş Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın, ?Çanakkaleli gençlerin yurt dışı hayalini gerçekleştirmek olmanın, vizyon kazanmalarına vesile olmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Biz Gestaş olarak kazancımızı bu şehre, bu şehrin vatandaşına, bu şehrin gençlerine dönüştürmeye devam ediyoruz. YDS Academy gibi Çanakkale´den, Çanakkalelilerden önemli kazançlar elde eden bir kurumun, Gestaş´ın başlattığı bu büyük eğitim hamlesine kayıtsız kalmaması, 1 yıllık ücretsiz dil eğitimi vaadi takdire şayan bir hareket? ifadelerini kullandı.

HEP PARA KAZANMAK YERİNE BİRAZ DA YATIRIM

Çanakkale´den, Çanakkalelilerden ve Çanakkale´nin manevi atmosferinden önemli kazançlar elde eden kurumlar olan oteller ve seyahat acentalarından da ?Gestaş bize yaptırmıyor, her şeyi kendisi yapıyor´ söylemleriyle para kazanma yerine Çanakkale´nin gençlerine sahip çıkmalarını, ücretsiz olarak otellerinde konaklama ve bu tip sosyal sorumluluk projelerinde ulaşım masraflarını karşılama gibi tekliflerle gelmelerini, en azından ?çorbada bizim de tuzumuz olsun´ mantığıyla yaklaşmalarını, kısacası Çanakkalelilere yatırım yapmalarını beklediklerini dile getiren Gestaş Kurumsal İletişim Müdürü, ?ÇATOD ve TURSAB´ın da buna liderlik etmesini bekliyoruz. Devletin, kamunun kendilerine destek olmalarını beklemek, bunu beklerken de yersiz ithamlarda bulunmak yerine Çanakkale´den, Çanakkalelilerden kazandıklarını çok az bir miktar da olsa Çanakkale´nin evlatları için kullanmalılar? şeklinde konuştu.

BAŞKA HESAPLAR DA YAPILMALI

Yusuf Aydın, ?Mantıklarının ?Gestaş bize ne kadar para kazandırır´ hesabına değil, ?Biz yıllardır Çanakkale´den para kazanıyoruz, Çanakkale´nin evlatlarına nasıl destek olup, az da olsa katkı sağlarız´ hesabına çalışması beklentisi içerisindeyiz? ifadelerini kullanırken YDS Academy´nin gençlere yönelik tutumunun örnek alınması gerektiğinin altını çizdi.