Mülteci Kaç Jandarma Tut

Mülteci Kaç Jandarma Tut

Çanakkale´de, Midilli Adası´na gitmek isteyen 316 yabancı uyruklu yakalandı

Çanakkale´de, yasa dışı yollardan Yunanistan´ın Midilli Adası´na gitmek isteyen 236 yabancı uyruklu yakalandı. Alınan bilgiye göre, sahil güvenlik ekipleri, Ayvacık ilçesi sahillerinden lastik botlarla Ege Denizi´ne açılıp, Midilli Adası´na gitmeye çalışan yabancı uyruklulara yönelik 6 ayrı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu İran, Eritre, Afganistan ve Suriye uyruklu 236 kişi yakalandı. Ayvacık´ın Küçükkuyu beldesinde karaya çıkarılan ve yiyecek ihtiyaçları karşılanan yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından Yabancıları Geri Gönderme Merkezi´ne teslim edildi. Öte yandan Çanakkale´de, yasa dışı yollardan Yunanistan´ın Limni Adası´na gitmeye çalışan 80 kişi yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sahil güvenlik ekipleri, 80 Afganistan ve Suriye uyruklunun, Ezine ilçesi sahilinden bindikleri Ukrayna bayraklı tekneyle Limni Adası´na geçiş yapmaya çalıştığını tespit etti.

Ekiplerce yakalanan ve Geyikli İskelesi´nde karaya çıkarılan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi´ne sevk edilecek. Teknenin Ukrayna uyruklu 4 mürettebatı ise gözaltına alındı.