Miniklere Hayvan Sevgisi Aşılandı

Miniklere Hayvan Sevgisi Aşılandı

Biga´da minik can dostları hayvan barınağını ziyaret ederek anlamlı bir etkinliğe imza attı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile Biga Şadan Doğan Ana Okulu Yöneticileri, Öğretmenleri ve minik öğrencileri barınağa anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette özellikle minik öğrencilere hayvanların korunması konusunda bilinçlendirme çalışması da yapıldı.


Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili bir değerlendirme yapan Şadan Doğan Anaokulu Müdürü Emel Çimen şunları söyledi: ?Yaşam için gerekli olan hemen hemen her şeyin karşılanmasında doğaya ve onun çeşitliliğine muhtacız. Yaşamımız, bitkilerin ve hayvanların olağanüstü değişkenliği, onların yaşadıkları yerler ve içinde bulundukları ortamlara bağlı.  Ancak doğal kaynaklara yönelik talebimiz sürekli arttığı için bu çeşitlilik tehdit altında. Bugün, yeryüzünde 7.44 milyar insan yaşıyor. 2050 yılında ise bu rakamın 10 milyara yaklaşacağı öngörülüyor. İnsanlar çoğalıyor ama bizim dışımızdaki canlı türleri için durum, bunun tam tersi. Hızla artan nüfus, yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, yaban hayatın dengesini bozuyor ve yaban hayatın canlıları bir yok oluşa doğru sürükleniyor. Özetle, biz çoğalırken dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı hızla azalıyor. Gezegenimize ve barındırdığı çeşitliliğe dair henüz keşfedilmemiş pek çok tür var. Ancak açık olan bir şey var: mevcut değerlerimizi hızla kaybediyoruz. Bu nedenle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlamamız açısından çok önemli. Şadan Doğan Anaokulu olarak, farkındalık yaratmak ve çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak adına buradayız.
Öğrencilerimiz, sorgulayan ve duyarlı bireyler olarak hayvan çeşitliliğinin korunmasında insanlara görevler düştüğünü, sorumluluk sahibi olmanın ve gezegenimizi bu canlılarla paylaşarak yaşamanın önemini anlamış olacaklardır. Bundan hareketle ; diyoruz ki ?sevmiyor olman öldürmeni gerektirmez, seni sevmeyenlerde olabilir ! unutma?.