Miniklerden AFAD´a ziyaret

Miniklerden AFAD´a ziyaret

Minik öğrenciler Adası ziyaret etti.

Çanakkale´de hizmet veren özel bir kreş ve gündüz bakımevinin minik öğrencileri Çanakkale AFAD´ı ziyaret etti.

 AFAD eğitmenlerince minik misafirlere "Afete Hazır Türkiye - Afete Hazır Okul" projesi kapsamında afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirler, afetlerde hangi doğru davranış modellerinin uygulanması gerektiği hakkında çizgi film, animasyon ve oyun teknikleri kullanılarak uygulamalı eğitim verildi.

 Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitimin ardından minik öğrencilere arama kurtarma hizmetlerinde kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımı da yapıldı.

 Minik öğrencilerin Çanakkale AFAD´ı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz; "Çanakkale AFAD olarak ilimizdeki okulları, iş yerlerini ve halkımızı düzenlediğimiz eğitim faaliyetleriyle olası bir afete karşı hazır hale getirmek için çabalıyoruz. Çanakkale´yi olası bir afete hazır hale getirmek için eğitim ve tatbikatlara büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda şu ana kadar il genelinde 20 bin 650 kişiye ulaştık. Bugün minik öğrencilerimiz bizleri ziyaret etti. Eğitim uzmanlarımız tarafından onlara afetler ve afetlerle karşı karşıya kaldıklarında neler yapabilecekleri seviyelerine uygun teknikler kullanılarak anlatıldı. Acil çağrı numaramız olan Alo AFAD 122´nin çocuklarımızın zihninde yer edinmesi gerekiyor. Bu tip eğitimler, afetlerin sık yaşandığı Japonya vb. ülkelerde çok küçük yaşlardan itibaren verilmeye başlıyor. Bilindiği üzere afetlere karşı mücadelenin en önemli basamağı bilinçli bir toplum olmaktan geçiyor. Bu nedenle ilimizde yaşayan her yaştan ve her gruptan vatandaşımız için afet bilinci eğitimleri düzenliyoruz." şeklinde konuştu.