Milli İradeye Saygı Sergisi Kapılarını Açtı

Milli İradeye Saygı Sergisi Kapılarını Açtı

Çomü´nün ev sahipliğini yaptığı özel sergide 15 Temmuz sürecinin çarpıcı fotoğrafları sergileniyor

Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi´nin ev sahipliğinde, FETÖ´cü teröristlerin 15 Temmuz´daki hain darbe girişimine engel olmak için şehit ve gazi olan vatandaşların kahramanca mücadelesini konu alan, Anadolu Ajansı´nın fotoğraflarının yer aldığı ?15 Temmuz Milli İradeye Saygı? fotoğraf sergisi üniversitenin iskeledeki Sağlık Merkezi binasında açıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde çekilmiş fotoğrafların yer aldığı sergi 15 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

 

İskeledeki eski rektörlük binasında ziyaretçilere kapılarını açan serginin açılışına Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr.Yücel Acer, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özen, İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Ezine ve Bayramiç Belediye Başkanları, daire müdürleri, bürokratlar, çok sayıda sivil toplum örgüt başkan ve yöneticileri, siyasiler, iş adamları ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Sergi öncesi bu özel etkinliğe ev sahipliği yapan Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi (ÇOMÜ) adına rektör Yücel Acer bir konuşma yaptı. Acer konuşmasında, 15 Temmuz gecesi büyük bir acı yaşandığını ifade ederek, kahraman Türk milletinin göğsünü siper ederek darbecileri püskürttüğünü söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise 15 Temmuz´un, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale´de de vatansever vatandaşların şanlı direnişi ve haykırışıyla tarihe geçtiğini kaydederek, ?O gün 15 Temmuz´u 16 Temmuz´a bağlayan gece Türk halkı sokaklardaydı. Bizler de sokaklardaydık. O gece ne olacağını bilmeden Valimiz ile birlikte, Rektör hocamız ile birlikte, bürokrat arkadaşlarımız ile birlikte sokaklardaydık. Ve Çanakkale´de de topyekun çalışanlarımızla, teşkilatlarımız ile ve demokrasi sevdalısı halkımız ile birlikte bu darbe girişimine karşı amansız bir mücadele verdik? dedi. Turan, hain darbe girişiminin sağduyulu, göğsü iman ile dolu millet tarafından püskürtülmesinden sonra günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutan tüm yöneticilere, sivil toplum kuruluşlarına, kurum ve kuruluş yönetici ve temsilcilerine ve de her şeyden önce bu tarihte görülmemiş hain darbe girişimini püskürten milletin yapı taşı vatandaşlara tekrar teşekkür etti.

Anadolu Ajansı´nın profesyonelce çekimleriyle o geceye ait izlerin daha net görüldüğünü ifade eden Turan, ?Ben bu güzel fotoğraflarla bizi buluşturan Anadolu Ajansımıza ve bunların sergilenmesinde ev sahipliği yapan Üniversitemize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim? diye konuştu. Turan´ın konuşmasının ardından İl Müftüsü İbrahim Öcüt öncülüğünde toplu dua okundu ve özel sergi protokol tarafından kapılarını ziyaretçilerine açtı.