MHP Belediye Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş´dan İl Başkanı Hakan Pınar´a Yanıt

MHP Belediye Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş´dan İl Başkanı Hakan Pınar´a Yanıt

? Seçimlere kadar görevimin başındayım?

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş İl Başkanı Hakan Pınar´ın kendisi hakkında partiden ihraç edildiği açıklamalarına yanıt verdi.  

 

Demirbaş partiden ihracı ile ilgili her hangi bir yazı olmadığını savundu. Demirbaş yaptığı yazılı açıklamada; ? MHP İl Başkanlığı´nın 1 Eylül 2016 tarihinde basın toplantısında yer alan, MHP Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş ?ın disiplinsiz davranışlarından dolayı partimiz ile olan ilişkisi sona erdirilmiştir ifadesi gerçekleri yansıtmamaktadır. Bu açıklama sonrası, basında ve bazı internet sitelerinde yer alan MHP Çanakkale Belediye Meclis üyesi partisinden ihraç edildi haberi tamamen asılsızdır. MHP parti tüzüğünde yer alan disiplin hükümleri ve süreci çok açık ve net açıklanmış olmasına rağmen, İl Başkanın basın yoluyla yaptığı bu açıklama yersiz ve hukuk dışıdır.

 

MHP tüzüğü gereği, disiplin işlerini yürütme yetkisi İl Disiplin Kurulundadır. Disiplin Kurulu Başkanlığınca yazılı olarak yapılması gereken ve içeriğinde iddia olunan suç ve varsa uygulanması istenen disiplin cezası ile takibata sebep olan fiillerin açık bir şekilde belirtildiği savunmaya çağrı yazısı bugün itibariyle elime ulaşmamıştır. Çanakkale Belediyesi MHP Partisi Belediye Meclis Üyesi olarak sürdürdüğüm görevim devam etmektedir. Ufuk Demirbaş olarak, yapılacak ilk Yerel Seçimlere kadar Belediye Meclis Üyesi görevime devam edeceğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum? dedi.