?Merkez Ortaokulumu Geri İstiyorum?

?Merkez Ortaokulumu Geri İstiyorum?

Merkez Ortaokulu Gönüllüleri Derneği Başkanı Ümmühan Erdem, Cevatpaşa Mahalle Meclisi´nde Eğitim-sen, Eğitim-iş ve Merkez Ortaokulu Gönülleri Derneği olarak ortak bir açıklama yaptı.

Merkez Ortaokulu Gönüllüleri Derneği Başkanı , Ümmühan Erdem açıklamada şunları kaydetti:

?Geçen yıl bu tarihlerde yine burada ?Merkez Orta Okulumu Geri İstiyorum? istemiyle toplanmıştık. Süreci hepinizin yakından izlediğini sanıyoruz. Anımsayacağınız gibi geçen yıl ağustos ve eylül ayları boyunca miting, basın açıklaması ve taraflarla görüşmeleri de içeren bir dizi etkinlik gerçekleştirdik.

Merkez Ortaokuluna gönül veren Çanakkale kamuoyunun da desteğiyle, konu üzün süre gündemde kaldı. Görüştüğümüz, konunun tarafı olabilecek her kurum, kuruluş ve siyasi parti haklılığımızı kabul etti. Merkez Ortaokulunun yerinde yaşatılmasının doğru olacağı kabul edildi.Merkez ortaokulunun bir ihtiyaç olduğunu hiç kimse yadsımadı. Milli Eğitim Müdürlüğü şu anki uygulamanın geçici olduğunu, 1-1.5 yıl içinde okulun tabelasının bizzat kendileri tarafından yerine takılacağını açıkladı.Konu Kent Konseyi´nde özel bir oturumda tartışıldı.Orada da farklı bir görüş ortaya atılmadı.Açtığımız imza kampanyasında tam 5000 kentlimiz imza verdi. İmzalar Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Bu arada kamuoyundan gelen istek üzerine Cevatpaşa Mahallesi Çalışma Grubu olarak devam eden grubumuz ?Merkez Ortaokulu Gönüllüleri Derneği?ni kurdu. Derneğimiz öğretmen , öğrenci ve velilerimizi üye yapmaya başladı.

Öğretim yılının sonuna yaklaştığımız günlerde Milli Eğitim Müdürü´yle görüşmek istedik.Birkaç istemimize karşın görüşemedik.

Geldiğimiz noktada Merkez Ortaokulunun yerinde başka bir isimle eğitim ve öğretime devam edildiğini görüyoruz. Milli Eğitimin de bu konuda herhangi bir girişiminin olmadığını sanıyoruz. Bu durumda bir kez daha ? Merkez Ortaokulumu Geri İstiyorum? istemimizi ve Milli Eğitim Müdürü´yle görüşme isteğimizi bir kez daha basın aracılığıyla dile getirmek istiyoruz.

Biz Merkez Ortaokulunu geri isteyenler olarak

1-Merkez Ortaokulunun arsasına yapılan binaların ? Merkez Ortaokulu? dışında hiçbir amaçla kullanılmamasını,

2-Merkez Ortaokulu mahallenin bir ihtiyacıdır. Kapatılmamasını,

3-2015-2016 Öğretim yılında Merkez Ortaokulu tabelasını asılmasını,

4-Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen sözlerin hemen yerine getirilmesini,

5-Son durumun görüşülmesi için Milli Eğitim Müdürlüğünün randevu istemimizi kabul etmesini istiyoruz.?