Memleketine Hizmet Etmenin Gururunu Yaşıyor

Memleketine Hizmet Etmenin Gururunu Yaşıyor

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, en büyük mutluluğunun doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmek olduğunu söyledi.

Grup Başkanvekili olduktan sonra memleketi Lapseki ilçesine ilk kez gelen Turan, annesi Sebahat ve babası Sadettin Turan´ı ziyaret ederek ellerini öptü, hayır dualarını aldı. Bülent Turan, yaptığı açıklamada, yıllar önce okumak, çalışmak niyetiyle birçok Çanakkalelinin yaptığı gibi memleketinden ayrıldığını anlattı. Eğitimini tamamlayıp iş kurduğunu, avukatlık yaptığını ve seneler sonra Çanakkale´ye milletvekili olarak dönüp bölge insanına hizmet etme imkanı bulduğunu vurgulayan Turan, şöyle konuştu: " En büyük mutluluğumuz, anne baba topraklarına hizmet etmek. Önümüzde yeni bir dönem var. Çanakkale vekili olarak hizmet edeceğiz ama daha ötesi grup başkanvekili olarak Çanakkalemize gelme imkanını Rabbim lütfetti bize. İstiyoruz ki Rabbim, aldığımız görevlerin hakkını vermeyi nasip etsin. Resmi görevimizle Çanakkale´ye geldim. Önce annemi ve babamı ziyaret ederek ellerini öpüp hayır dualarını alayım dedim. Kendi evimizde, doğup büyüdüğümüz yerde olmaktan büyük onur duyuyorum."

Siyasetçi olması babasının uhdesiydi

Anne Sebahat Turan da oğlunun siyasetçi olmasını istemediğini aktardı. " Oğlumun hakim, savcı olmasını istedim çünkü siyaset zor iş, insanların derdi bitmiyor" diyen Turan, onun küçük yaşta Lapseki´den ayrılıp İstanbul´a yatılı okula gitmesine çok üzüldüğünü hatta günlerce ağladığını anlattı. İlçede uzun yıllar demirci ustası olarak çalışan baba Sadettin Turan ise oğlunun çocukluk, gençlik yıllarında yanında çalışmasını istemediğini belirtti. Buna karşın oğlunun öğrencilik yıllarında yaz tatillerinde kendisine işlerinde yardımcı olduğunu dile getiren Turan, şunları kaydetti: " Dükkanımızda boş zamanlarında bir kenarda demirlerin üzerinde oturup kitap okurdu. İstanbul´da eğitim gördüğü dönemde yaz tatilinde Lapseki´ye gelip yanımda çalışmasını istemedim. O da gitti köftecide çalıştı, hiç boş durmazdı. Başka türlü yönlendirebilirdim ama siyasetçi olup vatana millete daha çok faydalı olacağını düşündüm. Kalbim de böyle istiyordu, çok şükür bugünlere. Daha büyük görevlere gelir diye bekliyorum hayırlısıyla."