MEHMET ÖNGEN'DEN DİKKAT ÇEKEN PROJE

MEHMET ÖNGEN

CHP'DEN ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINI İLK AÇIKLAYAN İŞ İNSANI MEHMET ÖNGEN, BİR YENİ PROJESİNİ DAHA AÇIKLADI

CHP'de Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Av.Mehmet Öngen ilgi ve dikkat çeken projelerinden bir yenisini daha kamuoyu ile paylaştı.

Yerel seçimler öncesi açıkladığı projeler ile dikkatleri üzerinde toplayan Mehmet Öngen'in son paylaştığı proje ticaret ve ekonomi üzerine oldu. Öngen, Çanakkale'nin önemli bir sınır ticaret merkezi olabileceğini öne sürdüğü projesi ile ilgili detayları duyurdu.

2009 yılında, Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine ilişkin 2009/14451 sayılı bir Bakanlar Kurulu kararının yayınlandığına dikkat çeken Av.Mehmet Öngen, kararın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Belgesindeki 13  sınır iline, komşularla ticaretin önünü sonuna kadar açtı. Artvin, Ardahan,Kars,Iğdır, Ağrı,Van,Hakkari,Şırnak,Mardin,Şanlıurfa,Kilis,Gaziantep ve Hatay illeri, komşu ticareti sayesinde tarihlerinin en büyük dış ticaret rakamlarına ulaştığına vurgu yaptı.

CHP Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Av.Mehmet Öngen konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
"Sınır illerine yüzlerce işyerini barındıran kompleksler kuruldu. Hatta o tarihte İstanbul’da Laleli ve Osmanbey bölgesinin esnaflarının da bulunduğu girişimciler bu merkezlere yöneldi.
Çanakkale’mize gelecek olursak ;
İlimize kurulacak SINIR TİCARET MERKEZİ ile Kuzey Ege’deki Yunan adalarından ve Yunanistan ana karasının çeşitli kentlerinden ilimize yüzbinlerce turisti çekmek mümkün olacak. Biz onlardan vize ve giriş harç,vs. talep etmeyeceğiz.
Ama karşılığında da, Çanakkale’de minimum bir gece konaklamalarını şart koşacağız.           Sunduğumuz cazip koşullar ve özellikle, Euronun Türk Lirası karşısındaki değeri göz önünde bulundurulduğunda kentimize gelen yüzbinlerce turistin en az bir gece konaklayarak otellerimize, pansiyonlarımıza, lokanta ve kafelerimize bırakacakları döviz miktarını tahmin edebilir misiniz….? Bunun için GESTAŞ ile görüşülüp, belirlenen Yunanistan Adalarına ve Kentlerine özel seferler konulabilinir. Bu proje tabii ki tek yanlı olarak Çanakkale Belediyesinin altından kalkabileceği bir çalışma olamaz. Merkezi Hükümetin ilgili Kurumları ile kurulacak koordinosyon sayesinde ilimize böylesine gelir getirecek bir projeyi hayata geçirebiliriz"

BELEDİYE PROJENİN MERKEZİNDE OLABİLİR

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Av.Mehmet Öngen, Çanakkale Belediyesinin bu değerli projenin merkezinde olabileceğini belirterek açıklamasında şu ifadelere  “Biz, Belediyeciliği, geniş kapsamda ele alıyor, hemşehrilerimizin yaşamlarına kalite ve konfor getirmenin yanı sıra, burada sunduğumuz projeler ile de kentimizin esnafına,vatandaşına ve ticaret erbabına  gelir kapılarını açacak projeleri geliştirmeyi öneriyor ve taahhüt ediyoruz”