Meclisten Ortak Bildiri

Meclisten Ortak Bildiri

Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı yapılan darbe girişimine yönelik ortak bildiride bulunmak üzere özel bir toplantıda bir araya geldi.

Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, darbe girişimini kınayarak, yaşanan olaylar sonucunda yaşamını yitirenlere Allah´tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirtti. Ortak bir bildiri yayınlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi, Çanakkale Belediye Meclisi olarak da aynı duyarlılığın gösterildiğini ifade eden Başkan Gökhan, darbe girişimini şiddetle kınadıklarının altını çizdi. Başkan Gökhan´ın ardından söz alan Belediye Meclis Üyeleri de darbe girişimini kınarken, konuşmaların ardından Başkan Gökhan, Belediye Meclisinin ortak bildirisini okudu. Başkan Gökhan ve Grup Başkan Vekillerince imzalanan o bildiri ise şu şekildedir;  ? Bizler şahsım ve başkanlık ettiğim Çanakkale Belediye Meclisi çatısı altındaki Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri olarak yüce halkımızın bizzat kendisine, demokrasiye, devletimize ve halkın iradesinin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne karşı girişilen darbeyi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış bir grup hainin, emirleri altındaki masum erleri de kandırmak suretiyle kalkıştıkları zavallı darbe girişimi; onurlu, vatansever, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlılık yeminini unutmamış Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarının direnişi, polisimizin direnci ve en önemlisi de halkımızın kendisini darbeye siper etmesiyle bozulmuş, amacına ulaşamamıştır. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir. Ancak; parlamenter demokrasi birikimimizin yarattığı demokrasi kültürü, halkımızın her türlü darbe ve kalkışmaya karşı demokratik direnme hakkını kullanmadaki ısrar ve cesareti, geçmişten günümüze darbelerden ders çıkartan anlayışı ile bu kara leke şanlı bir direnişe dönüşmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve kurumlarını canı pahasına koruyan halkımız her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Halkımızın o gece Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kendi iradesini korumak üzere verdiği mücadele tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihine örnek olan bu olayın bir kırılma noktası olmasını ve bir daha asla yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Herkes bilmelidir ki; bugün olduğu gibi gelecekte de milletin iradesine, devletimize, demokratik ve laik düzene karşı her türlü girişim, karşısında halkımızın güçlü iradesini bulacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşayan, her görüşten insanımız gibi Çanakkale Belediye Meclisi de, darbe girişimine karşı ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır. Bu ortak tavır, halkın güçlü iradesi ve karşı duruşu ile daha da güçlenmiş ve anlamlanmıştır. Yaşanan süreçte halkımız üzerine düşeni fazlasıyla yapmış, bu yolda canlarını vermiştir. Bu da göstermiştir ki; ülkemizin tüm siyasi yapıları, kurum ve kuruluşları demokrasi ve özgürlükler adına toplumun tüm kesimi tarafından talep edilen evrensel değerler temelindeki haklarının yaşama geçmesi adına sorumluluk almalıdır. Bizler; karşı kıyısında binlerce şehidin ebedi istirahatgahına ev sahipliği yapan, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türkiye Cumhuriyeti´nin önsözünün yazıldığı toprakların sakini Çanakkaleliler; üzerinde yaşadığımız toprakların nasıl, hangi koşullarda ve ne büyük bedeller ödenerek düşman elinden kurtarılıp hepimize vatan yapıldığını en iyi bilenlerdeniz. Çanakkale´de buluşup, vatan için birleşenlerin torunları olarak, en büyük mirasımız Cumhuriyeti´mizi, onun ilke ve değerlerini sonsuza dek laik ve demokratik bir düzende yaşamak ve gelecek kuşaklara da yaşatmak istiyoruz. Değerli Çanakkaleliler; 15 Temmuz 2016 Cuma gecesinin ve ertesinin ilimizde herhangi bir güvenlik problemi yaşanmadan aşılması için çalışan, soğukkanlı tutumları ile panik ve endişeye mahal vermeyen Çanakkale Valiliği başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının idareci ve çalışanlarına, emniyet görevlilerimize ve tabii ki halkımıza şükranlarımızı sunarız. Çanakkale halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Halkın iradesine hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Değerli Çanakkaleliler; darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, aziz milletimizin başı sağ olsun. Biliyoruz ki ülkemizin geleceği tam demokrasidedir. Güçlü bir parlamenter sistem ve özgürlükçü demokrasi için her türlü çabayı göstermeye hazır olarak, her türlü darbe girişimine ve vesayete karşı olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız?