Mecliste Hilton Mesaisi

Mecliste Hilton Mesaisi

Çanakkale Belediye Meclisi eski köy hizmetleri binasının bulunduğu alana yapılacak Hilton projesi ile ilgili olağan üstü toplandı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başkanlığında toplanan mecliste yapılması gereken imar plan değişikliği ve proje onayı 20 kabul 8 red oyla oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantının başında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; ? Haziran meclisinde eski köy hizmetleri alanında daha önce imar planı yapılmış ardından otel yapımı ile ilgili bir proje meclisimize gelmişti. Buranın emsali 1 emsaldir. Yapılan görüşmelerde meclisimiz otopark yetersizliği, otobüsler için yer ayrılmaması ve bütün bir proje olması nedeniyle red edilmişti. Bizde alınan kararı ve bazı değişiklikler yapılması halinde bunun yeniden görüşülebileceğini kendilerine ilettik.  Onların imarlarıyla bizim imar komisyonumuz ortak bir çalışma yaptı. Meclisimiz Ağustos´da tatil olduğundan Eylül ayında yapılacağından bize yardımcı olabilir misiniz dediler. Zaman kazanma adına. Komisyonumuz gelen projenin meclise gelmesinin uygun olduğunu bana iletti ve bizde meclisi olağan üstü topladık. Yüksekliği 17.50´den 21.50´ye çıkaran imar plan tadilatını uygun görürsek ondan sonra bu proje gündeme gelecek? dedi.

Ak Parti´den red

Ak Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ise Çanakkale´de denizi görmeyen Alanyalılara döneceklerini belirterek; ? Bizzat alanı yerinde inceledim. Burda 17´ye zamanında tepki gösterildi. Akfa´da bizler çok mücadele verdik. Önümüze şimdi geldi Hilton projesi. Kente girdiğinizde Özel İdare, Burda 17 var. İlerde ne var öğrenci yurdu var. Oda turistlik tesis yapacağım bende istiyorum derse ona da vereceğiz. Biz o zaman neye benzeyeceğiz. Biz o zaman denizi görmeyen Alanyalılara benzeyeceğiz. Çanakkale´de net olarak yer kalmayacak. 5 kat görünümünde 7 kata tekabül eden bir silüet ortaya çıkacak. Biz parti gurubu olarak buna red oyun vereceğimizi beyan ederiz? diye konuştu.