Mecliste Adamlık Polemiği

Mecliste Adamlık Polemiği

Çanakkale Belediye Meclisi Mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başkanlığında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen  meclis toplantısına bir esnafın başkana yönelik sözleri damgasını  vurdu. Uzun zamandır kentte sorun haline getirilen Bahriye Üçok Caddesi  üzerinden konuşma yapan esnaf belediye başkanı Ülgür Gökhan´a meclis kürsüsünden ?´Siz 36 esnaf  arkadaşa 5 dakika adam olunuz dediniz, bu sözleriniz bizleri çok kırdı. Ben 75 yaşında bir insanım başkanla da adamlık yarışına varım ?´ diyen esnaf sözlerini noktaladıktan sonra Belediye Başkanı  Ülgür Gökhan söylemler ışığında konuyu cevapladı.

? ?BEN ESNAF ARKADAŞLARA ÖYLESİNE SÖZLER SÖYLEMEDİM´´

Mayıs ayı meclis toplantısında kendisine yöneltilen söylemlere sert bir şekilde cevap veren Belediye Başkanı  Ülgür Gökhan kürsüden kendisine yöneltilen söylemlere katılmadığını ifade ederek olayların başka yerlere çekilmek istenildiğini ifade etti.

Belediye Başkanı  Gökhan kürsüden yöneltilen ithamları şu sözleriyle cevapladı. Başkan  Gökhan ?´Bahriye Üçok Caddesi sorunu bu sorun otobüsçülerinde sorunuydu, başka vatandaşlarında sorunuydu. Çünkü Bahriye Üçok´a niye refüj yapıldı. Yolun her iki tarafında ikinci sıra otopark yapılıyordu. İnsanlar geçemiyordu, vatandaş şikayet ediyordu, otobüs şoförleri şikayet ediyordu.

İsterseniz otobüs şoförlerini bir dahaki sefere de onları dinleyelim ama  bu  noktada aynı olayı aynı yaklaşımı Set boyu Caddesinde de yaptık yani  Cuma pazarının olduğu yerde insanlar şoförler son derece memnun esnaf son derece memnun hiçbir sıkıntı yok ama Bahriye Üçok Caddesini  bir takıntı haline getirildi. Bununda nedeni ikinci sıra araçların park edememesi ama ikici sıra park edememe noktasının trafik düzeniyle bir hak söz konusu  değil çünkü biri böyle park ediyor biri şöyle park ediyor, otobüs geliyor vatandaş geliyor bu kargaşa bitsin diye düzenlendi. Bence de doğru park edilirse oradaki ceplere otobüslerde rahat geçiyor, her şey rahat geçiyor. Ama Ulaşım Hizmetleri Müdürümüz biraz önce bana söyledi, konuşmuşsunuz görüşmüşsünüz bir çözüm önermiş sizde buna uygun demişsiniz yanılmıyorsam bununla ilgili ne gerekiyorsa Ulaşım Hizmetleri Müdürü yapar

Oradaki  refüjün kaldırılması söz konusu değil dediğim gibi ikinci sırayı engelleme şansı yok ve oradaki trafik kaosunu da bizim düzenli bir biçimde yasalar çerçevesinde trafik nizamı çerçevesinde çözmek zorundayız. Tekrar söylüyorum oradaki esnaf arkadaşlarla ilgili söylediğiniz sözleri kesinlikle söylemedim, söylemem ve söylememde söz konusu olmaz lafın sonunda telefonu yüzüme kapattığınız noktada konuyu başka yere getirdiğiniz için size söyledim. Çünkü konumuz o değildi Şunun için söyledim hatırlayın eğer gelir söz vermezsem olmazsa beni zabıtayla dışarı çıkarırsınız dediniz. Aynı şeyde yaptığınız gibi dediniz. Ben zabıtayı  hiçbir zaman kullanmadım zabıta yasal görevini yapar her şeyi yasalar çerçevesinde yapar burada mecliste hiçbir vatandaşım hiçbir hemşerim meclisten dışarı çıkarılamaz, 15 yıllık görev süremde hiçbir kimse hiç kişi meclisten dışarı çıkarılmamıştır. Hiç kimseye hakaret edilmemiştir. Ama zabıtanın görev yapmasına da hiç kimse engel olmaz zabıta da görevi  burada değil meclis salonunda değil dışarıda yapar bunları tartışma noktasında değiliz hepinizin kandili mübarek olsun ?´dedi.

ALTIN MADENLERİ  VE İŞLETMELERİ  MECLİSE TAŞINDI

Belediye Başkanı  Ülgür Gökhan gündeme dair notları arasında Kazdağlarındaki  altın arama faaliyetleri gösteren işletmelerde vardı. Belediye Başkanı Gökhan bir işletmeye daha ruhsat verildiğini hatırlatarak hukuki mücadelenin devam edeceğini belirtti.  Belediye Başkanı  Ülgür Gökhan konuyla ilgili ?´Hukukçu mücadelemiz devam edecektir, umarım burada yer altı  sularımızın kirlendiği topraklarımızın kirlendiği bu süreçler iptal olur çünkü Çanakkale yöresi doğal güzellikler ve zenginlikleriyle apayrı bir yöre onu da bir kere daha hatırlatmış olalım. Mahallelerimizdeki hemşehrilerimizle buluşmalarımız yapıldı. Bu sebepten dolayı hem burada mahallkelerimizin sorunlarını dinliyoruz, hem de burada bir katılımcı bütçe uygulaması yapıyoruz daha öncede yapıyorduk bunu o mahallenin insanlarına önümüzdeki yıl bütçesinde nelerin önceliğine verilmesini yedi sandıkta soru soruyoruz ve onlarda oylamayla bize yön gösteriyorlar bu şekildede bir demokratik süreci yaşamış oluyoruz. ?´dedi .

ÇTSO GÜNDEMDE

Başkan Ülgür Gökhan son günlerde Çanakkale kamuoyunu meşgul ?Su Perdesine de Mayıs ayı oturumunda yanıt verdi. Gökhan ?´Geçen ay gündem olan ÇTSO´nun su perdesi bunu daha öncede söylemiştim süresi dolduğu için kaldırın dedik, kötü bir görüntüsü var yani biraz paslanmış onlarda ısrarla biz devam edeceğiz dediler . Bunun üzerine liman başkanlığı bir yıl daha izin verdi. Biz denize karışamıyoruz vali bey olur dedikten sonra dolayısıyla vatandaş ve çeşitli kurumlar bu kalksın dedi ama onlar kaldırmamakta ısrar etti bu konuda yapacak bir şeyimiz yok 2017 bekleyeceğiz ?´dedi.