MAVİ DERİNLİKLERDEN CUMHURİYETE SELAM

MAVİ DERİNLİKLERDEN CUMHURİYETE SELAM

Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Birgül Erken, Çanakkale Valiliğinin himayelerinde yatay 100 metre dalışını Cumhuriyetin 100 ncü yılı için gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte 100 sporcu gökyüzüne 100 kırmızı beyaz balon


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı il kutlama programı kapsamında Serbest Dalış Dünya Şampiyonu Birgül ERKEN tarafından gerçekleştirilecek olan “100. Yılında 100 m. Anı Dalışı” etkinliği gerçekleştirildi.
Gümrük Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen etkinliğe; Vali İlhami AKTAŞ ve eşi Songül AKTAŞ, Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, İl Emniyet Müdürü Selim ARICI, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer KALKAN, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ, il müdürleri, kamu kurum ve kuruş temsilcileri, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Emniyet, Sahil Güvenlik ve AFAD Sualtı Arama Kurtarma ekipleri ile Dalgıçlar eşliğinde Serbest Dalış Dünya Şampiyonu Birgül Erken tarafından 100. Yılında 100 metre Anı Dalışı gerçekleştirildi.
Dalışın ardından Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş tarafından program kapsamında denize çelenk sunuldu. 
Birgül Erken ve organizasyona katılan ekipler tarafından açılan Türk bayrağı eşliğinde denizin içerisinde fotoğraf çekimi yapıldı. 
Dalış etkinliğinin ardından Vali İlhami Aktaş denizden çıkan Milli Sporcu Birgül Erken’e çiçek vererek, başarılarının daim olmasını temenni etti.
Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, “Cumhuriyet’imizin 100. yılında böyle bir etkinliği gerçekleştirdiğimiz için gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı. 

ERKEN'DEN CUMHURİYETE SELAM 

Serbest dalış dünya şampiyonu milli sporcu Birgül Erken, Çanakkale valiliği himayesinde düzenlenen 100. yılda  100 metre anı dalışı ve kapsamında derin maviliklerden 100 başarılı genç sporcunun da katılımı ile geleceğin teminatı  gençler ile maviliklerden Cumhuriyete mavi vatandan selam durdu.  

Cumhuriyetin100 ncü kuruluş yılında 100 uçan balon gök yüzüne yükselirken, tek nefesle suda 100 metre yatay dalış yapan milli sporcu Birgül Erken, dalışın ardından gençlerle buluşarak denize bırakılan çiçeklerler ve çelenk eşliğinde karaya çıktı. 

Serbest Dalış branşında Dünya rekortmeni Milli sporcumuz Birgül Erken, mono paleti ile tek nefeste gerçekleştirdiği bu anlamlı dalışı, Cumhuriyetin 100 ncü kuruluş yıldönümü onuruna atfettigini belirtti. 
Erken etkinlik ile ilgili şunları söyledi : " Milli sporcu Birgül Erken, Cumhuriyetimizin 100 ncü yılda 100 metre anı dalışı organizasyonu ile gençlere iyi örnekler vermek adına önemli bir görev üstlendiklerini ifade etti. 

Çanakkale Valiliği himayesinde gerçekleştirilen anı dalışına Çanakkale nin yetiştirdiği 100 genç şampiyon sporcunun da eşlik etmesinin anlamlı olduğuna dikkat çeken Birgül Erken "Atamızın izinde geleceğimizin teminatı gençliğimizin yüreklerine dokunabildikse bu etkinlikte amacımıza ulaşmış olduğumuzu düşünüyoruz. Bu muhteşem sahneye eşlik eden, organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim." dedi