Ligin En Prestijli Takımı

Ligin En Prestijli Takımı

Dünyanın en zor liginde mücadele eden Çanakkale Belediyespor´dan 5 oyuncu Federasyon tarafından yapılan total değerlendirmede en iyiler arasında gösterildi

Türkiye Vestel Venüs Sultanlar Liginde geride kalan 5 hafta sonunda Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından hazırlanan en iyiler (Dream Team) tablosunda Çanakkale Belediyespor´dan 4 oyuncu yer aldı.

 

Yapılan değerlendirmeye göre Dream Team´da en iyi smaçör kategorisinde Çanakkale Belediyespor´un yabancıları Mia Jerkov ve Jana Kulan ilk iki sırayı kimseye bırakmadı. En iyi birinci smaçör Çanakkale Belediyespor´dan Mia Jerkov, en iyi smaçör ise Jana Kulan tabloya yerleşti. En iyiler değerlendirmesinde en iyi orta oyuncu yine Çanakkale Belediyespor´dan Beyza Arıcı oldu. Dünya devlerinin mücadele ettiği Vestel Venüs Sultanlar Ligindeki bu prestij tablosunda yer alan oyunculardan biri de Ceren Kestirengöz oldu. Son maçlarda gösterdiği üstün performans ile Çanakkale Belediyespor´dan Ceren Kestirengöz en iyi ikinci pasör çaprazı olarak yerini alırken en iyi ikinci libero olarak Buse Kayacan değerlendirmenin yıldızlarına girmeyi başardı.

Bir başka değerlendirmeye göre en Mia Jerkov 15 ace (direk servis sayısı) ile ligin en iyi servis atan oyuncusu olarak haftalardan bu yana unvanını korudu. En iyi bloker sıralamasında Çanakkale Belediyespor´dan Beyza arıcı ikinci sırada yer aldı. En skorer oyuncular sıralamasında Çanakkale Belediyespor´un eski oyuncusu Halkbank´tan Wilma Salas 4,95 puan ile ilk sırada yer alırken 4,94 puan ile Mia Jerkov dördüncü sırada yer aldı.