Lapseki Yeni Hastanesine Kavuşuyor

Lapseki Yeni Hastanesine Kavuşuyor

30 yatak kapasiteli Lâpseki Devlet Hastanesinin temel atma töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu´nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Müezzinoğlu, Lapseki ilçesi Çınaraltı Meydanı´nda, devlet hastanesi inşaatının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, sağlık yatırımlarının sürdüğünü söyledi. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende  konuşan Vali Hamza Erkal,  ? Lâpseki bu hastaneyi çoktan hak etmişti. Ufak tefek sorunlar vardı aşıldı. Bunun baş mimarı olan Sayın Bakanımıza, arsayı bağışlayan hayırseverimize, büyük gayretleri olan Bülent Turan´a, İlim ve Lâpsekililer adına şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakanım, hizmetleriniz çok. Attığımız her adımda her ilçede Sağlık Bakanlığına ait yapılan eserleri görüyorum.  400 yataklı hastanemiz bittiğinde muhteşem bir eser olacak. Bu Çanakkale´ye verdiğiniz önemi gösterir. Biz biliyoruz ki Çanakkale çok önemli bir şehir bütün Bakanlarımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız özel önem veriyor. Çünkü Çanakkale, Türkiye´nin manevi başkenti, şehitler diyarıdır. Çok şükür ki Türkiye kendi dinamiklerini kullanarak,  kendi ekonomisini güçlendirerek kendi öz yönetimiyle daha iyisini gerçekleştirme konumuna gelmiştir.  Hastanelerimiz ve sağlık hizmetimiz o kadar kaliteli hale geldi ki Avrupa´nın her köşesinden Amerika´dan dahi tedavi olmak için gelenler var.  2002 ve 2016 yı karşılaştırdığınızda hastanelerdeki oda sayısı, doktor sayısı, yapılan ameliyatların sayısı olsun her alanda en az % 250 lik artış,  bir kısım alanlarda da % 500 ü aşan bir artış var. Dolayısıyla da biz Türkiye olarak bunları başarır hale geldik. Çanakkale bütün Türkiye´ye birlik beraberlik ruhunu üfleyen bir il. İçinde yaşadığımız dönem birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdir. Çanakkale savaşı bitmedi hep devam ediyor. Biz bu ruhla her tarafta birlik beraberlik içerisinde terörle de baş ederiz, hatta ve hatta bütün dışarıdaki sorunları da çözecek inisiyatifi dahi alıyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. Ülkemiz öyle bir hale geldi ki artık bütün devletler içerisinde söz sahibi olan, bütün problemlere el atan ve çözmeye çalışan bir ülke halindeyiz. Suriye´den gelen göçmen kardeşlerimiz,  biz onları göçmen olarak değil misafir olarak kabul ediyoruz.  2 milyon 700 insan. Sadece kendi insanımıza değil, komşularımız da bize bel bağlamış,  bununla gurur duyuyoruz. Biz Türk vatandaşı olarak devletimizin ülkemizin bu hale gelmesinde her zaman iftihar ediyoruz.  Bu güzel hizmetin hayırlı olmasını diliyorum.? dedi. 

?Cumhuriyet tarihinde yapılmamış yatırımlar Ak Parti hükümetinde gerçekleştiriliyor?

Cumhuriyet tarihinde yapılmamış yatırımların AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirildiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu: " Seçimlerden yeni çıktık. İstiyoruz ki bu ülke, önümüzdeki 4 yılı iyi değerlendirsin. İstiyoruz ki sistem, millete hizmet etsin, milli iradenin üzerinde başka bir güç odağı olmasın. O nedenle diyoruz ki bu ülke cumhuriyettir, cumhuriyet kalacaktır ama cumhursuz millet olmaz. Cumhuriyet ne için vardır? Cumhur için vardır. Cumhuru yok farz ederek cumhuriyet olmaz. Onun için ilk defa cumhur, başkanını seçti, Recep Tayyip Erdoğan´ı seçti. Şimdi diyoruz ki Lapseki´de belediye başkanını nasıl seçiyorsak, 5 yıl görev yapacaksa, Çanakkale´de belediye başkanını nasıl seçiyorsak, 5 yıl görev yapacaksa, cumhur da bu cumhuriyetin başkanını seçsin. 5 yıl görev yapsın, 5 yıl sonra millet memnun değilse ´Hadi güle güle kardeşim´ desin."

"Sen de gel cumhurun karşısına"

Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine de değinerek, şöyle konuştu:  "Ey Kılıçdaroğlu, sen de gel cumhurun karşısına. Gel, cumhurun hayallerinin, umutlarının öncülüğünü yapacaksan cumhur seni de seçer, niye seçmesin? Ama cumhuru dert edinmen gerekir. Birilerinin gölgesine yan gelip de yatarak olmaz. Şimdi utanmadan sıkılmadan diyor ki ´Başkanlık sistemine geçiş kanlı olur´ diyor. ´Kansız olmaz´ diyor. ya arkadaş, teröriste döktüğümüz kan yeter. 30-40 yıldır bu milleti birbirine çatıştırarak hala vampirler gibi doymadınız mı bu millete bedel ödetmeye. Bu milleti rahat bırakın, sandıkta iradesini beyan etsin. Hizmetlerden memnunsa Lapseki Belediye Başkanı´nı yeniden seçecektir, memnun değilse ´Hadi güle güle kardeşim´ diyecektir. Bakınız 11 seçime gittik, kurulduğumuz günden bugüne kadar. 11 seçimde, ey Kılıçdaroğlu, 11-0. Niye? Millet memnun da ondan. Millet sandığa değer veriyor da ondan ama millete değer veren bir AK Parti var. Milletin derdini dert edinen bir AK Parti var.?" Beraberindeki protokol üyeleriyle butona basarak temele ilk harcı döken Müezzinoğlu, hastane inşaatı için arsasını bağışlayan Mehmet Özer´e plaket verdi.