Lanet Yağıyor

Lanet Yağıyor

Çanakkale'nin de de aralarında olduğu 19 ilde İnşaattan limana, Madencilikten Enerjiye onlarca büyük yatırımları bulunan şirkete tepkiler çığ gibi büyüyor. Kıyıma Çanakkaleliler de sessiz kalmadı.

Çanakkale’nin de aralarında olduğu 19 ilde Enerji, İnşaat Taahhüt, Liman, tersane, maden, çimento, turizm, hizmet, ticaret ve endüstri alanlarında onlarca büyük yatırımı bulunan Kolin grubunun Soma’daki termik santral inşaat yapımı için Yırca mahallesinde 6 bin zeytin ağacı kestiği iddiaları tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de büyük yankı buldu.

Çanakkale’de Liman, İnşaat, Turizm, Enerji ve hizmet yatırımları bulunan ve hükümete yakınlığı ile bilinen Kolin şirketlerinin Soma’daki termik santral inşaat alanındaki zeytin ağaçlarının sökülmesinin ardından özellikle sosyal medyadaki paylaşım sitelerine Çanakkaleliler lanet yağdırdı. Tepki mesajlarının ardı arkasının kesilmediği tepkilerin çığ gibi büyümesi dikkatleri çekiyor.

Çanakkale ile birlikte Yalova ve Bursa’da toplam 10 milyon 381 bin 300 aboneye elektrik dağıtım işini yapan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin ve şehirdeki 5 yıldızlı otelin de sahibi olan Kolin grubunun 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi inşaat işini üstlenmek gibi sosyal çalışmaları da bulunuyor.

Kolin İnşaat ana yüklenici olarak, Soma Kolin Termik Santralinin yapım ve montaj işi dışında, yılda yaklaşık 23 Milyon m3 kazı işinin yapılacağı ve 4,8 milyon ton kömür üretiminin gerçekleştirileceği bir madencilik operasyonunun altyapısının kurulması, yıllık kapasitesi yaklaşık 200 bin ton olan kireçtaşı ocağının işletilmesine yönelik alt yapının hazırlanması, kömür ve kül nakil sistemleri ile kömür stok ve homojenizasyon sahasının yapımı, santralin soğutma suyunun temini için toplam yıllık kapasitesi 6,5-7 hm3 olan iki gölet ve bir regülatör ile isale hatlarının yapımı işlerini üstlendi.