Kupalar Sahibini Buldu

Kupalar Sahibini Buldu

Yoğun ilgi ile izlenen Türkiye 3x3 Üniversiteler Basketbol Şampiyonası nefes kesen final maçları ile sona ererken Çanakkale´de tam bir basketbol şöleni yaşandı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Okan Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Çanakkale´nin ev sahipliği yaptığı 3x3 Türkiye Basketbol Şampiyonası nefes kesen final maçları ile sona ererken, kupa ve madalyalar da sahiplerini buldu.

Çağlar Kaynak Basketbol sahasında 4 gün süren ve bir birinden çekişmeli maçların oynandığı 3x3 Türkiye Üniversiteler arası Basketbol Şampiyonasında final maçları önceki gün ve akşam oynandı. Gece geç saatlere kadar süren ve oldukça zevkli ve çekişmeli maçların izlendiği şampiyonada bayanlarda Giresun Üniversitesi, erkeklerde ise OTDÜ şampiyon oldu. Kadınlarda Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi ikinci, OTDÜ üçüncü,  erkeklerde ise Ankara Üniversitesi ikinci, Pamukkale Üniversitesi de üçüncü olarak ayrıldı.

Çanakkaleli basketbol severlerin 4 gün boyunca yoğun ilgi gösterdiği şampiyonanın final maçlarını Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özen, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu´nun yanı sıra eski mili basketbolculardan Hüsnü Çakırgil, kamp için Çanakkale´de bulunan Yıldız Milli Takım Antrenör ve Menajerleri de izledi.

Birbirinden zevkli ve çekişmeli maçların ardından düzenlenen ödül seremonisinde Şampiyon olan ve derecelere giren takımlar ile turnuvada özel ödüllere layık görülen başarılı sporculara ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Şube Müdürü Sedat Bektaş, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Okan Üniversitesi Spor Müdürü Faruk Güneş, eski milli basketbolcu Hüsnü Çakırgil, Basketbol İl Temsilcisi Murat Firidinoğlu tarafından verildi.

Şampiyona için ayrıca katkı ve destek sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ve Şube Müdürü Sedat Bektaş´a, organizasyonda büyük emeği geçen Basketbol İl Temsilcisi Murat Firidinoğlu ve Feridun Demirbilek´e, Şampiyonanın Çanakkale´de düzenlenmesinde çok önemli çalışmaları bulunan Faruk Güneş´e ve organizasyona yayınları ile destek sağlayan yerel ve ulusal basın temsilcilerine de plaketler verildi.