Kupa Beyi Dardanel´de Rota Akhisar

Kupa Beyi Dardanel´de Rota Akhisar

Tarihinde çok önemli kupa başarılarına imza atan Kırmızı Beyazlar son eleme maçını kazanıp gruplara kalmak istiyor

Spor Toto 3.Lig 3.Grupta zirve mücadelesi veren ve 2.lig yolunda beklenmedik puan kayıplarına Çatalca maçında da devam eden Çanakkale Dardanel, ilk yarının bitimine iki hafta kala bu kayıplarına rağmen ilk 5 içinde yer alarak play-off barajı üzerinde kaldı. Puanını 28´e çıkartan Kırmızı Beyazlar, Çatalca maçını unutarak rotalarını önümüzdeki Perşembe günü deplasmanda Akhisar Belediyespor ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupasına çevirdi.

Süper Ligde önceki gün lider Beşiktaş´ı İstanbul´da 2-0 mağlup ederek tüm dikkatleri üzerinde toplayan Akhisar Belediyespor ile son eleme maçında karşı karşıya gelecek ve kazanması halinde gruplara kalarak önemli bir başarıya imza atmış olacak Çanakkale Dardanel, bu zorlu deplasman hazırlıklarına dün başladı. Çatalcaspor maçı sonrası izin yapmayan Kırmızı Beyazlar dünü yenileme çalışmaları ile geçirdi.

Bugün kendi tesislerinde sabah ve akşam 2 antrenman yapacak olan Çanakkale Dardanel´in kupa yolculuğu yarın başlayacak. Bugünkü çalışmalar ile Akhisar maçı hazırlıklarını tamamlayacak kırmızı beyazlar kara yolu ile yarın sabah maçın oynanacağı Akhisar´a hareket edecek. Çanakkale Dardanel Teknik Direktörü Fatih Uygun, Süper Ligde başarılı bir sezon geçirmekte olan Akhisar Belediyespor´un gücünü bildiklerini belirterek, kendilerinin karşısındaki takımı değil maçta iyi futbol sergilemeyi düşündüklerini söyledi.

Çanakkale Dardanel Teknik Direktörü Fatih Uygun Akhisar Belediyespor maçı ile ilgili şunları söyledi: "Ziraat Türkiye Kupası alt liglerden katılan takımların coşkusuyla, iddiasıyla daha bir renkli hale geldi. Geçtiğimiz sene ve bu sene Türkiye ve Anadolu´da futbol coşkusu daha bir başka yaşanmaya başladı. Bizde bu sene bu kupaya renk verdiğimizi düşünüyoruz. Özellikle ikinci turda alt ligden bir takımın üst ligdeki bir takımı Türkiye ve dünya tarihinde belki de bir ilkti 4/0´dan çok güzel bir geri dönüşle 5/4´lük skorla fantastik bir skor aldık. Bir renk kattığımızı düşünüyoruz. Dardanel olarak geçtiğimiz yıllarda da Türkiye kupalarında ses getirmiş sezonlar geçti. Umarım bu sezonda bu şekilde olur. Çünkü Dardanel Türkiye ve dünyada bir marka. Bizde bu markayı en iyi şekilde üstlerde temsil etmek istiyoruz. Rakibimiz Akhisar çok saygı duyduğumuz ve çok taktir ettiğimiz bir takım. Hem Türkiye Süper Liginde 3. Sırada bir takım. Hem de süper lige çıktıktan sonraki oradaki duruşuyla oradaki yönetim tarzıyla teknik heyetiyle futbolcusuyla çok saygıyı hak eden bir takım ama biz Perşembe akşamı o anın tadını çıkaracağız. Kulübümüz için, oyuncularımız için, bizim için çok güzel bir tecrübe olacak. Umarım o anın tadını çıkararak, o ana konsantre olarak, mücadelemize odaklanarak skor ne olursa olsun keyif almaya çalışacağız. Umarım da şekilde o sahadan ayrılacağımızı düşünüyorum"