Küçüklü Köyünde Mısır Silajı Eğitimi

Küçüklü Köyünde Mısır Silajı Eğitimi

Çan Ziraat Odasının çiftçi eğitimi programı kapsamında Küçüklü köyündeki çiftçilere mısır silajı eğitimi verildi.

Çan Ziraat Odası çiftçi eğitimi ve bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Çiftçi Eğitimi programı kapsamında Küçüklü Köyündeki çiftçiler için mısır silajı eğitimi verildi.

Toplantıda, teknik personel tarafından üretimi yapılacak silajlık mısırların ekimi, ilaçlaması, gübreleme, sulama ve hasadı hakkında bilgiler verilerek, tanıtımı yapıldı. Verilen eğitim kapsamında davet edilen tohumculuk firması yetkilisi Bartu Şahinkoç, köy kahvesinde kooperatif üyelerine mevsim ve sıcaklılar üzerine konuşup mısır hastalıkları hakkında bilgiler verdi.

Şahinkoç, kooperatif olarak silaj üretimi yaptıklarını ve çiftçilerin mısır silahı ihtiyaçlarını çiftçilerin ürünlerini değerlendirerek karşılandığını söyledi.

Ranger, Fooro ve Hurger  cinsi üretilen tohumların yaygınlaştırılması için işbirliğimizi yapılması gerektiğine dikkat çeken Şahinkoç:? Yerli tohum üretimi ülkemiz için stratejik bir konu. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak çiftçilerimizin tarımsal girdilerini ve ürünlerinin değerlendirilmesi çalışmalarını geliştirerek sürdürülebilir bir üretim için her alanda faaliyetlerimizi devam ettireceğiz?

Toplantıya Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Yönetim kurulu üyeleri, Ziraat Mühendisi Özgür Atağ, tohumculuk firması yetkilileri ve çiftçiler katıldı.