Küçükkuyu´da Yaralar Sarılıyor

Küçükkuyu´da Yaralar Sarılıyor

Beldede incelemelerde bulunan Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez ve ilgililer hasar tespit çalışmalarını tamamlamak üzere

Ayvacık´a bağlı Küçükkuyu Beldesinde geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sağanak yağış ve sonrasında Ilıca Deresinin taşması ile yaşanan felaket karşısında zor durumda kalan Küçükkuyu´luların yaraları sarılmaya başlandı. Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez Başkanlığında kurulan Komisyon, Beldede hasar tespit çalışmalarını tamamlamak üzere.

 

70 iş yeri ve 25´ten fazla evin yoğun etkilendiği Küçükkuyu beldesinde incelemelerde bulunan Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, beldede esnafları ve vatandaşları ziyaret etti. AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ve Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan´ın da katıldığı ziyaretlerde vatandaşlar ile yakından ilgilenen Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, yaptığı değerlendirmede beldede hayatın normale dönmesi için gerekli çalışmaların yapılmakta olduğunu ve mesai saatlerine bakılmaksızın yapılmaya devam edildiğini söyledi. Kaymakam Hakyemez, hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini ve çıkacak sonuçların üst makamlara ivedi olarak bildirileceğini de sözlerine ekledi.

Hayvanlar da telef oldu

Küçükkuyu´da yaşanan sel sonrasında 70 iş yerinin sular altında kalırken, 25 küçükbaş hayvan, 1 büyükbaş hayvan ve belediye barınağındaki 15 köpek telef oldu. Beldede geçtiğimiz hafta sonu etkili olan sağanak yağış ile birlikte Kazdağları´ndaki karın da erimesi ile birlikte Ilıca Deresi ile Mıhlı Çayı akşam saatlerinde taşarken, taşkın nedeni ile oluşan selle birlikte beldede bulunan sokak ve caddeler dereye döndü. Sel nedeni ile bazı işyeri, yazlıklar ve ağıllarda su baskını yaşandı.  Sel nedeni ile Küçükkuyu´ya giden Çanakkale İl afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından gerçekleştirilen hummalı çalışmalar kapsamında tıkanan rögarlar açılarak su tahliye edilmeye çalışıldı. Çalışmalara İzmir ve Büyükşehir Belediyelerine ait vidanjör ve araçlar da destek verdi.