Köy Okuluna Anlamlı Dokunuş

Köy Okuluna Anlamlı Dokunuş

Kayadere Köy Okulu Kale 1915 ?Yaşam ve Konut Projesi? öncülüğünde yenilenerek tekrar hizmete girdi. Okul bahçesinde düzenlenen coşkulu açılış görülmeye değerdi.

Kayadere eski köy okulu Kale 1915, Vizyon Medya Reklam, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Halkla İlişkiler Topluluğu işbirliğinde tadilatı yapılarak, kurs merkezi olarak hizmete açıldı. Kayadere Köyü Muhtarı Mustafa Erol´un ve köy halkının ev sahipliğinde düzenlendi. Açılışa Kale 1915 Yöneticisi Afet Ayalp, Vizyon Reklam Yöneticisi Çağatay Değirmenci, ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu ve özel davetli Türk-Alman İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Atilay Dumanoğlu da katıldı. 12 Mart´ın İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin yıl dönümü olduğu vurgulanarak, açılış töreni İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

"BU YAŞA GELDİM BÖYLE TATLILIK GÖRMEDİM"

Sunucu ve Akademisyen Gökhan Bayram alışılmışın dışına çıkarak, mikrofonu köylülere uzattı. Köyün çocukları ve gençleri eski okulun yenilenmesinden oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler. Kendisine mikrofon uzatılan 75 yaşındaki Gülsüm Tabaklıoğlu; ?Bu yaşa geldim böyle mutluluk, tatlılık görmedim.  Burada çalışan herkes sağ olsun, var olsun? dedi.

16 yıldır Kayadere Köyü´nde hizmet veren Halk Eğitim Müdürlüğü El Sanatları Öğretmeni Sabriye Demirel; ?Bu okulda köy kadınları ile birlikte çalıştık. Okulumuz kırk günde yenilendi. Köy kadınlarını el sanatları noktasında becerilerini geliştirmek için kurs verdiğimiz bir hizmet noktası burası... Her yıl kursumuz açılıyor. Köyün kadınları geleneksel ürünlerini burada kendileri imal edebiliyor. Şu anda kursumuz devam ediyor? dedi.

KÖYE KATKI SUNMANIN DAYANILMAZ MUTLULUĞU

Konuşmasına ? Merhaba sevgili efendilerimiz? diyerek başlayan Kale 1915 İnşaat Firmasının Yöneticisi Afet Ayalp; ?Sizlere ufak bir desteğim oldu ise ne mutlu bize. Umarım siz de bu okulda güzel ürünler ortaya çıkarırsınız. Hepimiz mutlu olalım ve beraber kalalım? dedi.

Kayadere Köyü Muhtarı Mustafa Erol; 1915 Kale İnşaat´a, Vizyon Reklam´a, ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu´na ve köy halkına teşekkür etti. Çomü Öğretim Elemanı Gökhan Bayram yaptığı konuşmasında Atikhisar Kalesi´ni işaret ederek, ?Eskiden ülkeler, topraklar kalelerle korunurdu. Bugünün kaleleri ise okullardır. Bu yenilenmiş okula ufakta olsa katkı sunmak bizi onurlandırmıştır. Çanakkale Zaferi´nin 102. ve İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin 96. yıldönümüne denk gelmesi ise ayrıca manidardır.? dedi. Vizyon Medya Reklam Yöneticisi Çağatay Değirmenci ise ? Farklı bir çalışma ile bir eser bırakmak istedik ve bu eski okulu köyümüze yeniden kazandırdık? dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da okulun yenilenmesinde emeği geçen herkese bir  mesaj göndererek teşekkür etti.

Tören Kayadere Köyü Muhtarı´nın Afet Ayalp, Çağatay Değirmenci, Gökhan Bayram´a verdiği plaket, kurdela kesimi, okulun ziyareti ve ikramlarla son buldu.