Korku Ve Panik

Korku Ve Panik

Ayvacık´ta Pazartesi sabah saatlerinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem ve ardından devam eden deprem ve artçı sarsıntılar nedeniyle korku ve panik dolu anlar yaşanmaya devam ediyor

Çanakkale´nin Ayvacık ilçesi pazartesi günü sabahtan itibaren art arda meydana gelen depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Ayvacık ilçesinde sabah 05.24´te meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından 4,3 ve 4,2 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha oldu. Sarsıntıların 8,8 ve 3,95 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Bu arada, AFAD Deprem Dairesi, Çanakkale´nin Ege Denizi açıkları diye duyurduğu 5,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünü Ayvacık ilçesi olarak revize etti. Ayvacık ilçesinde dün saat 06.51´de ve 13.58´de 5,3 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiş, çevre illerde de etkisi hissedilmişti. Bölgede dünden beri artçı sarsıntılar sürüyor. Dün Ayvacık yakınlarında Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem, Ege Bölgesi kıyı şeridinde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, bugün saat 05.24´de merkez üssü Çanakkale´nin Ayvacık İlçesi yakınlarında yerin 5 kilometre altında 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem Muğla, Aydın ve İzmir´de de hissedildi.

Çadır Kentte Uykusuz Gece

Ayvacık´ta meydana gelen deprem sonrası kurulan çadır kentte kalan depremzedelerin bazıları, yaşadıkları korku nedeniyle çadırlara giremeyerek geceyi dışarıda geçirdi. Ayvacık´ta dün saat 06.51´de 5.3 büyüklüğündeki depremle uyanıp büyük bir korku yaşayan Yukarıköy sakinleri, gün içinde artçı sarsıntılarla aynı korkuyu defalarca yaşadı. Dün yine 13.58´de yine 5.3 ile sallanan bölgede bir kez daha korku ve paniği yaşayan depremzedeler, akşam yemeğinin ardından AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadır kente yerleştirildi. Artçı depremlerin devam etmesi sebebiyle AFAD tarafından evlerine girmeleri yasaklanan köylüler, gece sokakta kalma korkusuyla akşam yemeğinden sonra çadırlarda yer kapmak için birbiriyle yarıştı. Ancak saatler gece yarısına yaklaştığında deprem psikolojisi ve korkusu nedeniyle gözlerine uyku girmeyen bazı köylüler, çadırların içinde duramadı. Çadırlarından dışarı çıkıp yerlere oturan köylüler geceyi dışarıda geçirdi.

İzmir´den Çanakkale´ye Yardım Eli

İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri, Çanakkale´deki depremin yaşandığı andan itibaren, 83 evin hasar gördüğü Yukarıköy´e kamp kurarak yardım çalışmalarına başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, art arda depremlerle sarsılan 
Çanakkale Ayvacık´a yardım elini uzattı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı AKS 110 ekiplerinin, ilk depremin olduğu 6 Şubat gününden itibaren yıkımın büyük olması nedeniyle yardım için koştuğu Ayvacık´a bağlı 250 haneli Yukarıköy´de 83 ev oturulamaz duruma geldi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de, depremde hasar gören Küçükkuyu Belediye Başkanının yardım talebi üzerine bölgeye hareket etti. Ekipler, belediye başkanının yıkımın ağırlıklı olarak Yukarıköy´de olduğu ve bu bölgenin yardıma ihtiyacı bulunduğunu belirtmesi üzerine 6 Şubat öğle saatlerinden itibaren bölgede hizmet vermeye başladı. İtfaiyeArama, Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse öncülüğündeki ekipte, 5 sağlık görevlisiyle birlikte toplam 22 personel bölgede çalışmalarını sürdürüyor. İzmir İtfaiyesi, Yukarıköy´e 2 deprem, çadırı, 1 adet de deprem konteyneri kurdu. Birisi AKS 110 aracı olmak üzere toplam 5 araçla konuşlanan İzmir itfaiyesi, depremzedelere hem sağlık hizmeti veriyor, hem de zarar gören bölgeyi tek tek dolaşarak binaların hasar durumlarını tespit ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan deprem çadırları 40 metrekare büyüklüğünde ve her biri 30´ar kişi kapasiteli olduğu öğrenilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi burada kalan depremzedelerin

battaniye ve kumanya gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor. Ayrıca bölgedeki vatandaşların ilk sağlık kontrolleri de AKS 110 personeli tarafından deprem bölgesinde yapılıyor. Çanakkale´nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat sabahı saat 06.51´de 5.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, bir çok köyde hasara neden olmuştu. Yaşanan artçı depremler sonrasında saat 13.58´i gösterdiğinde aynı bölgede bu kez 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. Son olarak 7 Şubat sabahı 5.2 büyüklüğünde bir deprem oldu. Yaşanan depremlerde 13 köyde 313 evin hasar gördüğü ve 8 kişinin yaralandığı açıklandı. 

Bolu´dan Depremzedelere 100 Adet Konteyner Ev

Ayvacık´ta depremlerin ardından vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması için Bolu´dan bölgeye konteyner gönderilmeye başlandı. Sultanbey köyünde, Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne ait odun deposunda bulunan 384 konteynerden 100´ü, Ayvacık´a gönderilmek üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde tırlara yüklendi. Yetkililer, depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanacağı konteynerlerin, akşam saatlerinde Çanakkale´ye ulaşmasının beklendiğini belirtti. Çanakkale´nin Ayvacık ilçesinde dün saat 06.51 ve 13.58´de meydana gelen 5,3 büyüklüğünde iki ayrı depremin ardından, artçı sarsıntılar devam etmişti. Ege DeniziAyvacık açıklarında saat 05.24´te de 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti.

Gülpınar Beldesindeki Limanda Depremden Dolayı Çatlaklar Oluştu.

 Ayvacık´a bağlı Gülpınar beldesindeki limanda depremden dolayı çatlaklar oluştu.
 İki gündür yer sarsıntısının sürdüğü ilçede 
Gülpınar Balıkçı Barınağı´nda derin ve uzun çatlaklar meydana geldi. Gülpınar Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bahadır Ayan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada çatlakların gemiler için tehlike oluşturabileceğini belirterek, şunları ifade etti; "Liman kenarında bulunan bloklara bağlı gemiler batma tehlikesiyle karşı karşıya. Depremler sonucu limanımızın bazı yerlerinde hasarlar oluştu. Elektrikler kesildi burada. Yarıklar gün geçtikçe büyümeye başladı. Gemiler kenara bağlı olduğu için ters çevirme ihtimali çok. Çünkü bu bloklar çok büyük. Kopup gemiyi dibe sürükleyebilir"

Çtso Deprem Bölgesinde Vatandaşın Yanında

Deprem bölgesinde bulunan Çtso yönetim kurulu tarafından şu ifadelere yer verildi; ?Ayvacık merkezli yaşanan depremlerde can kaybının olmaması tesellimiz olurken, bölgede yürütülen yardım faaliyetlerinde aktif görev almaktayız. Devletimizin Çanakkale´deki en üst makamı olan Sayın Çanakkale Valimizin başkanlığında yürütülen faaliyetlerde görevimizi hassasiyetle yerine getirmekteyiz.  Sayın Valimiz Orhan Tavlı´nın yönetiminde sürdürülen faaliyetlerde Ayvacıklı olan Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ahmet Selçuk Erdoğan, ÇTSO Yönetim Kurulu tarafından tam yetkili olarak görevlendirilmiştir. Devletimiz her türlü felakette vatandaşına güçlü elini daima uzatmaktadır. Devletimizin gücü ve vatandaşını sahiplenme büyüklüğü Ayvacık´ta da bir kez daha görülmüştür. ÇTSO olarak devletimizin yanında, vatandaşlarımızla el eleyiz. Bu görev ve sorumluluk bilincimizle bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Millet olma bilinci bu tür doğal afetlerde daha çok ortaya çıkmaktadır. Türk milleti, birbirine yardım eden, zorluklar içindeki komşusuna kol kanat geren dünyaya örnek bir millettir. Ayvacık köylerinde yaşanan yıkımlarda devletimizin kurumları hızla yardıma koşarken, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) olarak biz de bütün imkanlarımızı seferber ettik. Depremden zarar gören vatandaşlarımıza yönelik yürütülen çalışmalarda ÇTSO olarak görev almak kurumsal sorumluluğun ötesinde, insanlık görevimizdir. Türk milleti tarih boyunca sayısız felaketler görmüş, yaşamıştır. Ancak hepsinden de el ele vererek, birbirine sarılarak, destek olarak çıkmayı başarmıştır. Allah daha büyük felaketler vermesin. Can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir.

Depremden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve kamuoyuna ÇTSO olarak Sayın Valimiz Orhan Tavlı´nın yönetiminde sürdürülen faaliyetlerde sonuna kadar yer alacağımızı duyururuz?