Korkmaz'dan CHP'ye Tepki

Korkmaz

Çanakkale İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz: CHP bir kez daha milletten yana olmadığını gösterdi.

Çanakkale İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz kent kamuoyunda tepkilere neden olan 2012 Performans Programı hakkında değerlendirmelerde bulundu. CHP Grubu tarafından hazırlanan ancak Valilik tarafından İl Genel Meclisi’ne iade edilen 2021 bütçesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Korkmaz, “550 bin Çanakkaleli hemşehrimizin sahibi olduğu GESTAŞ’a gemi aldırmayan mantıkla, İl Özel İdaresi bütçesine haktan, adaletten uzak bir performans programı raporuyla ket vuran mantık aynı mantıktır.” dedi.

Korkmaz’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle;

“İlçe ve köylerimize adil bütçe payı dağıtımdan uzak hazırlanan ve tüm itirazlarımıza karşın İl Genel Meclisi’nden oy çokluğu ile geçen Performans Programı’nın bir facia olmasına rağmen AK Parti Grubu olarak Çanakkale İl Özel İdaresi 2021 yılı bütçesine verdiğimiz onay, hizmeti önceleyen politikamızın bir tezahürüdür.

İlçelerimizin gelişmişlik endeksi, kırsal nüfus sayısı, köy sayısı gibi önemli kıstasları tamamen göz ardı ederek, performans programı diye sunulan metin, karalamadan başka bir şey değildir. Böylesine bir rapor hazırlayacaklarını bilseydik, çalışmayı yapmadan önce CHP Grubu’na bir ekonomi danışmanından destek almalarını önerirdik.

İlgili müdürlüklerimizin görüşleri alınmadan, geçmiş yılların bütçeleri incelenmeden, hiçbir bilimsel ve sosyolojik veriye dayanmayan sözüm ona Performans Programı’nın kabul göreceğini düşünmek abesle iştigaldir.

Görüyoruz ki sanayi ve turizmin yanı sıra tarımda da marka olan Çanakkalemizin kırsalına yönelik hizmetleri içeren bütçe çalışmasını politize ederek, siyasi zemine çekme çabası içindeler. Çanakkalemize hizmet etmek anlayışı ile alakası olmayanların hazırladığı bu performans programı, köylerimizin asıl ihtiyaç ve sorunlarını çözmek için değil, bilakis tamamen kendi ucuz siyasi emellerine hizmet etmeyi hedeflemiştir. Kentimizin son aylarda yaşamış olduğu su sıkıntısına rağmen, sulama tesislerinin bakım ve onarımı için öngörülen miktarın 750 bin TL’den yüzde 90 kesinti yapılarak, 75 bin TL’ye düşürülmesi de bunun en açık kanıtlarından biridir.

CHP’li İl Genel Meclis Üyelerinin yarım yamalak, plansız ve acemice hazırlanan bütçe sebebiyle ilçelerimizde, köylerimizde yapılamayan, yarım kalan işlerden dolayı devletimizin itibarıyla oynamaya çalıştıkları açıkça ortadadır. Şehrimize hizmet edecek olan bu bütçeyle ilgili çalışmayı, onca serzeniş ve eleştiriye rağmen siyasi popülizmle adeta konunun yönünü ve menzilini değiştirmeye çalışarak, kamuoyunda tartışılmasını engelleme çabalarına tüm Çanakkaleliler şahitlik etmektedir. Ama kimse unutmamalıdır ki konu şehrimiz ve hemşehrilerimiz olunca, hiç kimse kusura bakmasın. Adaletten yana olan bizler, hizmetin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”