Konuşurken Etkilemenin Sırrı Aynalamaktır

Konuşurken Etkilemenin Sırrı Aynalamaktır

Konuşurken karşınızdaki kişiyi etkilemek ve olumlu bir intiba bırakmak için aynalama tekniğinin kullanılması önerildi. Gökhan Bayram, bu yöntemle muhatapta beğenilme düzeyinin artacağını belirtirken Erdoğan'ın da uyumlanma yöntemiyle kitleleri etkilediğin

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Elemanı ve Hitabet Uzmanı Gökhan Bayram; Türkiye Barolar Birliği'nde Etkili Konuşma ve Beden Dili” konulu seminer verdi. Muğla, Kırklareli, Ağrı, Van ve Bartın'dan katılan genç avukatlar, düzenlenen seminerde uzmanından hitabet tekniklerini öğrendi. Topluluk önünde nasıl konuşulacağını, hangi tekniklerin nasıl bir sonuç verdiğini anlatan Bayram, çok sayıda örnekle konuşma üzerine pratik bilgi sundu. Verilen bilgiler içinde Aynalama tekniği konusunda da bilgi verildi. Gökhan Bayram, konuşma yaparken karşıdaki kişinin ses hızını, ses yüksekliğini, nefes alışveriş hızını, hareketlerini çok belli etmeden taklit etmenin olumlu sonuçlar doğurduğunu ve muhatapta sempati yarattığını söyledi.

 

Erdoğan Uyumlanma Tekniğini Kullanıyor”

Bayram, Aynalamanın hitabette bir benzeri olan Uyumlanmanın” ise siyasette çok işe yaradığını belirtti. Gökhan Bayram, verdiği bilgide Sayın Cumhurbaşkanı, kitle hitaplarında uyumlanma tekniğine çok başvuruyor. Konuşmalarının başlangıcında yörenin değerleri, önemli kişileri, o ilin ilçeleri, konuşma ağzı, atasözü vb. argümanları kullanıyor. Böylelikle kitleyle uyumlanıyor. Yakınlık ve toplum nazarında ”bizden biri” algısını yaratıyor. Şüphesiz bunun için ciddi derecede araştırma yapılıyor. Hitabette böyle bir yöntemin kullanılması kitlede oluşan olumsuz algıyı yıkmak, mesajlara açık olmak adına çok değerli. Yaklaşan seçimler öncesinde milletvekili adaylarının yanı sıra her meslek grubundan insanların bu yöntemi kullanmasını öneriyorum” dedi.