Komisyon Raporu Genel Kurulda

Komisyon Raporu Genel Kurulda

Hayvanlara uygulanan şiddet ve kötü muamele olaylarının incelenerek, bu olayların önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu´nun hazırlamış olduğu rapor, Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne sunulmasından sonra

Komisyon Sözcüsü ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonunun; 12 toplantı ve 2 adet yerinde inceleme yaparak 5 Bakanlık, 13 Belediye, 8 Üniversite, 5 Meslek Odası, 29 STK, 1 şirketten olmak üzere toplam 81 kişinin görüşüne başvurulup, ayrıca  21 kurum, kuruluş ve STK ile 6 şahıstan konu ile ilgili görüş ve önerilerin de yazılı olarak  alındığını kaydetti.

Komisyon toplantılarına bazı kurum, kuruluş ve STK temsilcilerinin birden fazla kez katılarak hayvan haklarının korunması, her türlü kötü muamelenin önlenmesi adına çok önemli çalışmalara imza atıldığını belirten İskenderoğlu; ?doğanın ve yaşanılan çevrenin sadece insanların değil tüm canlıların ortak hayat alanıdır.

Sevgisini bizden hiçbir zaman esirgemeyen, savunmasız, sessiz, tüm canlıların yaşam hakkı vardır. Hayvanlara yapılan her türlü kötü muamele, işkence, toplumumuzun vicdanını çok derinden yaralamaktadır. Hayvanlara sevgisi ve merhameti olmayanların hiçbir canlıya sevgisi ve merhameti yoktur.? dedi.

Ayrıca İskenderoğlu, Komisyon´un yapmış olduğu çalışmalarda alanında uzman kişilerin, STK´ların, bilim insanlarının görüş ve önerilerinin de alınarak hazırlanan raporun çok kıymetli ve geleceğe dönük umut verici olduğunun altını çizdi. 

Hayvan ve hayvan haklarının korunmasına, hayvanlara yapılan kötü muamele ve şiddetin önlenmesine yönelik çok sayıda ve çok önemli önerilerin yer aldığı Komisyon Raporu´nun hazırlanmasında Komisyon Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel´in, tüm partilerden üyelerin, bilim insanları ve STK´ların büyük katkılar verdiğini belirten İskenderoğlu, bu önemli çalışmada emeği geçen herkese ayrıca teşekkür etti.