Kolejde Başarı Fırtınası

Kolejde Başarı Fırtınası

Uluslararası Cambrıdge ve Fıt In Deutsch sınavlarında başarı gösteren öğrencilere sertifikaları dağıtıldı

Çanakkale Koleji uluslararası geçerliliği olan Cambridge ve Fit InDeutsch sınavlarına her yıl olduğu gibi bu yıl da katıldı. Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen sınavların sonuçları açıklanarak sertifikalar yapılan törenle öğrencilere teslim edildi.

Çanakkale Koleji olarak toplam 215 öğrencisiyle Cambridge English sınavlarına, 22 öğrencisiyle Fit InDeutsch sınavlarına katıldı. Sertifikalarını heyecan ve merakla bekleyen öğrenciler, açıklanan sonuçlarla çok mutlu oldular. Tören esnasında Cambridge English British Side sınav müdürü Songül ÖMÜRDAĞ, törene davet edilen velilere ve öğrencilere interaktif bir sunum yaparak sınavlar hakkında bilgilendirme yaptı. British Side Genel Müdürü İsmet Karakuş ise Okul Müdürü Mustafa Yetişti ´ye öğrencilerin üstün başarılarından dolayı plaket ve sertifika takdiminde bulundu.

Cambridge English Sınavları adayların İngilizce seviyelerini uluslararası alanda en iyi derecede belgelendirebileceği, geçerliliği ve güvenirliği en yüksek sınavdır. Sınavlara her yıl 130 ´dan fazla ülkede yaklaşık 5 milyon kişi katılmaktadır. Öğrenciler sınav sonuçları ile İngilizce eğitiminde ulaştıkları seviyeyi sadece ulusal düzeyde değil aynı zamanda uluslararası düzeyde de belgelerler.

Cambridge Üniversitesinin değerlendirmeleri sonucunda Çanakkale Koleji öğrencileri gerek Çanakkale çapında gerekse Marmara ve Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza atmış oldu.