´Kolay Lokma´ Olmadık...

´Kolay Lokma´ Olmadık...

Boğazın Sultanları Dünya Şampiyonu Fenerbahçe karşısında başa baş, dişe diş bir mücadele sergilediler

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.Liginde Çanakkale´yi temsil eden Çanakkale Belediyespor, hafta sonu karşılaştığı ve 3-1 mağlup olduğu Fenerbahçe Grundig maçında sezonun en iyi mücadelesini sergileyerek salonu tıklım tıklım dolduran voleybolseverlerden alkış aldı.

Çanakkale Belediyespor Voleybol Şube Sorumlusu Aysun Kavcar, her şeyden önce Çanakkaleli voleybolseverlere çok zevkli ve çekişmeli bir maç izlettiklerini söyledi. Çanakkale Belediyespor olarak sezonun en iyi maçlarından birini oynadıklarını vurgulayan Aysun Kavcar, sergiledikleri iyi mücadele ve performanslarından dolayı tüm oyuncuları ve teknik heyeti tebrik ettiklerini ifade etti.  Kavcar; maçın kesin favorisi olarak görülen ve elinde bulundurduğu güçlü oyuncu kadrosu ile şampiyonluğun en önemli adayı olan Fenerbahçe karşısında direnç gösterdiklerini ve puan alabilecekleri bir oyun sergilediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu maç bir çok açıdan irdelenebilir. Öncelikle salon tıklım tıklım doldu. 2 bine yakın izleyici Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu bir takımı izledi. Ancak bununla birlikte ligin en renkli ve prestijli takımı olarak da kendi kentlerini temsil eden iyi bir Çanakkale Belediyespor´u da izledi. Zor bir ligde en zor maçlardan birini oynadık. Tüm setlerde ortalama 20´nin üzerinde sayı ürettik. İkinci seti kazandık, üçüncü seti de kazanıp öne geçebilir ve puan alabilirdik. İkinci moladan 16-14 döndükten sonra bir hakem hatası ve bir servis hatası yaptık ve geri dönemedik. Bu hatalar olmasa idi seti almaya aday bir oyun sergiledik. Maçın kırılma anlarındaki hatalar bize puan alma şansı vermemiş oldu. Yine de çok iyi bir mücadele oldu. Salonu dolduran ve takıma destek olan tüm taraftarlara ve voleybol severlere de ayrıca teşekkür ediyoruz"

Abbondanza hayran kaldı

Fenerbahçe Grundig´in İtalyan Antrenörü Marcello Abbondanza maç sonrası yaptığı değerlendirmede Çanakkale Belediyespor ´un beklediklerinden çok daha etkili bir takım olarak çok iyi mücadele sergilediklerini söyledi. İtalyan çalıştırıcı özellikle Hırvat smaçör Ana Starceviç ve gelecek vadeden Ceren´in kendilerini fazlası ile zorladıklarını, bu oyuncuları çok beğendiğini belirtti ve "Maç hiç de beklediğimiz gibi kolay olmadı. Çanakkale Belediye müthiç bir direnç gösterdi ve bunu 4 sette de sergiledi. Oyunun hiç bir anında kopmadılar. Diğer maçlarda olmadığı kadar zorlandık ve as oyuncularımızı devreye sokarak maçı kurtarabildik. Bence Çanakkale Belediyespor bu ligde çok can yakacak kapasitede bir takım ve dikkat edilmesi gerekir" dedi.