Kitap Fuarı Açıldı

Kitap Fuarı Açıldı

Okurların ve kitapseverlerin heyecanla beklediği, Çan Belediyesi 4. Kitap Fuarı, Çan Belediyesi Düğün Salonunda 14 Şubat Çarşamba günü saat 11:00´da gerçekleştirilen açılış töreni ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Ev sahibi olarak Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU´nun yer aldığı açılış programına, Çan Kaymakamı Adil KARATAŞ, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çan İlçe Yönetimi, ilçedeki ilköğretim, ortaöğretim öğrenci ve öğretmenleri ile çok sayıda Çanlı vatandaş katıldı. Ayrıca Çanlı yazarımız Muhammed YAVAŞ ve şair Orhan OYANIK da fuar boyunca kitaplarını imzalamak için fuar alanında bulunacaklar.

 

İnsana ve özellikle gençliğe değer veren, tüm yatırım ve hizmetlerini o doğrultuda gerçekleştirerek, farkını ortaya koyan Başkan KUZU, yapmış olduğu açılış konuşmasında hoş geldiniz dedikten sonra; ?Bizler biliyoruz ki, bilginin insana verdiği mutluluk ne para ne de servet ile sağlanır. Tıpla ilgi yazdığı kitaplar Avrupa´da tam 7 yüz yıl ders kitabı olarak okutulan İbn-i Sina; "Gecelerim hep okumakla geçerdi" diyor. Kadim eserleriyle tarihimize ışık tutan Katip Çelebi ise " mumlar tükenir, güneş, doğar, ve ben hala okurdum" diyerek okuma sevdasını ortaya koyuyor. Anlıyoruz ki yaşamın farkına varmak, olayları sentezlemek, analiz etmek için daha da önemlisi yaşamdanzevk almak için okumak ve mutlaka okumak gerekiyor.? Dedi.

 

Başkan KUZU; ?İki hafta önce satranç turnuvalarımızı yaptık. Bugün kitap fuarımızı yapıyoruz. Bizler belediye olarak eğitimin her daim destekçisi olmaya devam ediyoruz, edeceğiz de. Çünkü göreve geldiğimiz ilk günden bu yana gerçekleştirdiğimiz projelerimizde "önce insan" düsturuyla hareket ettik. Tüm çalışmalarımızın merkezine insanı koyduk. Kendimde bir eğitimci olarak biliyorum ki bir toplumda eğitim, en önemli meseledir. Şehirleri, ülkeleri kalkındıracak olan iyi yetişmiş, aklıselim, okuyan, düşünen, üreten gençlerdir. Bizler de bunun bilinciyle bu gün burada 3 gün boyunca sürecek olan kitap fuarımızı 4. kez gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonra da gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kitap fuarımıza katılan ilçemizdeki kitap evlerine ve ziyaretçilerimize çok teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diyor kitapla dolu bir hayat diliyorum.? İfadelerini kullandı.

 

Çan Belediyesi 4. Kitap Fuarı 14?15?16 Şubat tarihlerinde sabah 09.00 ila akşam 21.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak. Kitapseverlere ayrıca duyurulur, fuarda yer alan epey kitapta indirimde. Yani bu fuar kaçmaz.