Kimse Öküz Altında Buzağı Aramasın

Kimse Öküz Altında Buzağı Aramasın

MHP İl Başkanı Hakan Pınar, Bülent Turan ile aynı masada oturan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında yapılan haberler ve spekülasyonlara sosyal medya üzerinden cevap verdi

MHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin´in Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan´ın ziyaretinde aynı masada olması sonrası bazı yayın organlarında partinin ikiye bölündüğüne ilişkin yayınlanan haberlerin ardından bir açıklama yaptı. Pınar Başkan Çetin´in davranışının Türk Misafirperverliğine uygun olduğunu ifade ettiklerini belirterek, Kurultay ile ilgili Başkan´ın Meral Akşener için imza vermesinin ?Meral Akşener grubunu mu kolluyor? şeklinde ilişkilendirilmesini ?akla ziyan zorlama bir değerlendirmedir? yorumunu yaptı.

Konu ile ilgili arka arkaya iki değerlendirmede bulunan MHP İl Başkanı Hakan Pınar, Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan´ın Gökçeada´ya yaptığı ziyarette kendisi ile aynı masada oturan MHP´li Belediye Başkanı Ünal Çetin´in davranışı ile ilgili kendilerine yöneltilen soruları hatırlattı. ?MHP ikiye bölündü? başlığı ile verilen haberlere cevap veren MHP İl Başkanı Hakan Pınar, kendisine iki soru sorulduğunu söyledi. İlk sorunun ?Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilinin adaya gerçekleştirdiği Bayramlaşma ziyaretinde Belediye Başkanının aynı masada oturmasını nasıl yorumluyorsunuz? şeklinde olduğunu belirten Pınar bu soruya şu cevabı verdiklerini söyledi: ?Ada´nın Belediye Başkan´ı sıfatıyla gelen her Devlet Ricaline olduğu gibi Sayın Vekile de Ada halkı adına ?hoş geldiniz? demek sohbet edip çay içmesinde insanı ölçülerde bir beis olmadığını Türk Misafirperverliğine uygun olduğunu ifade ettik, ama hayretle müşahede ediyoruz ki bu Bayrama özel durumu getirip parti değiştirmeye bağlamak son derece yakışıksızdır?.

?Liderimiz Devlet Bahçeli, siyasi kıblemiz Balgat´tır?

MHP İl Başkanı Hakan Pınar, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin´in partisinin Kurultay sürecinde değişimden yana imza vermesinin kendilerinin bilgileri dahilinde olduğunu söyledi. Pınar bu konuyla ilgili yapılan ?Meral Akşener Grubunu mu kolluyor? yorumuna ise ?Sayın Belediye Başkanının Değişimden yana imza verdiği bilgimiz dahilindedir. Bundan "Meral Akşener Grubunu mu kolluyor" anlamı çıkarmak akla ziyan zorlama bir değerlendirmedir. Bizim atandığımız günden beri duruşumuz net ve sarihtir. Liderimiz Devlet Bahçeli, siyasi kıblemiz Balgat´tır. Şu ana kadar da bize emanet edilen 3 hilali de dava Şehitlerimizin aziz hatıralarını da lekesiz muhafaza etmekteyiz. Kimse öküz altında buzağı aramasın?.

?Başkan onurlu bir insandır?

MHP İl Başkanı Hakan Pınar, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ile ilgili basında yer alan haberler ve yapılan yorumlar ile ilgili önceki gün sosyal medyadan bir açıklama ve değerlendirme daha yaptı. Pınar değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

Bilindiği üzere Belediye Başkan adayları adaylıkları süresince aday oldukları Partinin siyasi aidiyetini taşır ve seçim çalışmalarında hem kentin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini dile getirir, yapmayı öngördüğü icraatları anlatır, Hem de mensubu olduğu siyasi yapının Yerel Yönetim anlayışına göre siyaset üretir, ancak seçildikten sonra tüm siyasi kimliklerinden hizmet noktasında arınır. İdeolojik inanç ve değerler manzumesi uhdesinde kalmak kaydıyla Başkan´ı olduğu kentin tüm vatandaşlarına eşit ve aynı mesafede olur, yani eski adıyla ifade edecek olursak Beled-ül Emin beldenin en güvenilir ve emin şahsı olmak durumundadır. Hal böyleyken Belediye Başkan´ı ve Beldenin emini sıfatıyla gelen bir siyasi misafiri Türk Misafirperverliğine uygun bir şekilde karşılaması onunla çay içip sohbet etmesine farklı anlamlar yüklemek yanlıştır, Sayın Başkan şahsiyetli ve Onurlu bir insandır, bu ziyarete farklı anlamlar yüklemek akıl ve izan sahibi insanlara yakışmaz?