Kimse Delegeyi Germesin

Kimse Delegeyi Germesin

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Celal Karakaş adaylık açıklamasında sert konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Celal Karakaş 5 Aralık´da yapılacak CHP Merkez İlçe Başkanlığı kongresi için adaylığını açıkladı.

Parti binası önünde yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen adaylık açıklamasında konuşan Karakaş; ? Biz bir seçim yapacağız, kazanan CHP ve Ülkemiz olacak. Ortalığı germeye, delegeler için ikna odaları kurmaya gerek yok? dedi. Eski milletvekili Serdar Soydan, İl Başkanı Hamza Karakaş, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder´in de katıldığı adaylık açıklamasında konuşan Karakaş; ? Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Dört bir taraftan kuşatıldı, Cumhuriyet değerleri üzerinde baskı var. Terör günlük yaşamın sıradan bir parçası haline geldi. 6 milyon göçmenle adeta bir mülteci ülkesi olduk ve yavaş yavaş her gün orta doğu bataklığına doğru sürüklenmekteyiz. Bu şartlarda bizler dört seçim geçirdik; cumhurbaşkanlığı, yerel seçim ve iki de genel seçim. Tüm bu seçimler sürecinde toplumumuz kamplara ayrıldık, görüşler ayrıldı, birbirimizle görüşmemeye başladık, ruhlarımız ayrıldı? dedi.

?Değişim şart?

Karakaş açıklamasında 1 kAsım sonuçlarına da değinerek; ? Ben bu seçimlerin hepsinde görev aldım. Cumhuriyet Halk Partisi özellikle son iki genel seçimde son derece başarılı çalışmalar yaptı. Ülkemizin tüm sorunlarına çözüm getiren projelerimizle halkımızın karşısına çıktık. Ama maalesef yüzde 25 bandında saplanıp kaldık. Özellikle 1 Kasım seçimlerinde bizi üzen bir tabloya şahit olduk; birbirine taban tabana zıt iki parti MHP ve HDP ikisi de oy kaybetti ama ne yazık ki bu iki partiden bize oy gelmedi. AK Parti tekrar tek başına iktidar oldu. Bu bizi tabiî ki çok derinden yaraladı. Demek ki çok iyi projeler sunmak, sorunları iyi tespit etmek halkın bizi iktidar adayı olarak görmesi için yetmiyor; bir inandırıcılık sorunu ortaya çıkmıştır. Şimdi ne yapmamız lazım; hatayı başkalarında mı aramamız lazım yoksa kendimizde mi? Eğer gelecekte başarılı olmak istiyorsak hatayı kendimizde arayacak, nerede yanlış yaptığımızı düşüneceğiz. Biz bunu yaptığımız zaman zaten başarı kendiliğinden gelir. Biz bunu başarabiliriz çünkü CHP; yetişmiş kadroları, eğitimli insanlarıyla cefakâr üyeleri ile ulu bir çınardır. Biz bunu başarabiliriz? diye konuştu.

? Örgütümüzün iradesine saygı duyarım?

 Karakaş örgütün desteği ve isteğiyle aday olduğunu açıklayarak; ? Ülkemizin ayağa kalkması için CHP´nin bir silkinmesi lazım, ülkemizin bize ihtiyacı var ama CHP´nin de ciddi bir değişime ihtiyacı var? diyen Celal Karakaş adaylık sürecini ise şu sözlerle açıkladı; ?Halk hem AKP´yi devirmek istiyor hem de bize iktidarı vermiyor. Biz bu iktidarı istiyoruz, bunu başarabiliriz. Yeter ki biz iktidar olma konusunda ortaya bir idare koyalım bir silkelenelim. Tüm üyelerimizle; kimseyi kamplara ayırmadan, kimseyi dışlamadan ortak bir çalışma yapabilelim. İşte bu kritik günlerde örgütümüz ortaya bir idare ortaya koydu ve dediler ki; ?Celal Karakaş sen örgütün Çanakkale Merkez İlçe başkanı ol.´ Karar örgütümüzündür, örgütümüzün kararına saygı duyuyorsak; örgütümüzün aldığı bu kararı büyük bir gururla almak ve bu görevi üstlenmek üzere Merkez İlçe Başkanlığına adaylığımı koymak üzere sizlerin huzurlarınıza geldim. Merkez İlçe Başkanlığına adaylığımı koyuyorum, hayırlı uğurlu olsun? dedi.

? Partinin sahibi üyelerimizdir?

Karakaş açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisinin kimsenin sahibi olmadığının altını çizerek; ? Bu partinin sahibi ne Belediye Başkanıdır, ne il başkanı ne ilçe başkanları ne de Genel Başkanıdır. Bu partinin sahipleri; bu parti için yıllarını vermiş, kar da soğukta sıcak da yürümüş, gece gündüz çalışmış cefakâr, vefakâr CHP üyeleridir. Bizler ilçe bir ilçe başkanlığı için seçim çalışması yürütüyoruz, savaş mı yapıyoruz? Ama partimiz bir haftada gerildi. Oysaki bütün adaylar, partilimiz, arkadaşlarımız dostlarımız, bizlerin yabancısı değiller. Biz birbirimizle kavga ediyoruz ama toplum çok gerildi. Bunlara gerek yok. İkna odalarına ihtiyacımız yok; kimse delegelerin iradesine ipotek koyamaz, ortalığı germeye gerek yok. Bakın beni tanıyorsunuz 7 yıldır Çanakkale Belediyesi meclis üyeliği ve Grup başkanvekilliği yapıyorum. Üslubumu biliyorsunuz; bırakın kendi partili arkadaşlarımla tartışmayı mecliste grubu olan diğer partili arkadaşlarımızla bile tartışmam sesimi yükseltmem. Düşüncelerimiz farklı olabilir ama gönüllerimiz kırılmadı. Onun için diyorum ki; ortalığı germeyelim. Bu koltuklar hiç birimizin babasının malı değil. Başarılı olamazsak bu örgüt o koltuktan bizleri kaldırır başkalarını oturtur. Asıl olan örgütümüz, partimizdir. Şimdi şunu söylemek istiyorum; arkamda hiçbir güç yok, emin olun ki yok. Hiçbir makam da yok; bir tek gücüm var, benim gücüm şu an burada benimle birlikte olan, burada olamayıp da benimle burada olduğunu hissettiren, CHP´nin bütün emekçileri benim güvencem ve desteğim sizlersiniz. İnandığım bu yolda sonuna kadar gideceğim; iki hafta sonra yapılacak seçimde birimiz başkan olacağız belki ama bu seçimin hiçbir kaybedeni olmayacak. Kazanan yine CHP ve ülkemiz olacaktır. Savaş yapmıyoruz, gerginliğe de hiç gerek yok. Benimle birlikte yola çıkan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum; ben benimle yola çıkan hiçbir arkadaşımı bugüne kadar satmadım, unutmadım vefasızlık etmedim. Desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum? dedi.