KİLİTBAHİR KALESİNDE KLASİK MÜZİĞİ RÜZGARI

KİLİTBAHİR KALESİNDE KLASİK MÜZİĞİ RÜZGARI

Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Kilitbahir Kalesinde gerçekleşecek konserlerde klasik müzik rüzgarı esecek

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ülkemizin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin bir ayağı 16-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda Çanakkale’de gerçekleşiyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşecek olan Troya Kültür Yolu Festivali’nde 10 gün boyunca sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 100’den fazla etkinlik sanatseverlerle buluşacak. 40’tan fazla mekân ve 1000’den fazla sanatçının yer aldığı Troya Kültür Yolu Festivali’nde şehrin birçok farklı noktasında toplam 34 konser gerçekleşecek. Konserlerin gerçekleşeceği ana mekanlardan biri olan Kilitbahir Kalesi’nde sanatseverler Türk Müziği ve Klasik Müziğe doyacaklar, Kilitbahir Kalesi’nde gerçekleşecek olan konserler ise şöyle;

18 Eylül’de orijinal ve sıra dışı müzikleriyle tanınan Fahir Atakoğlu, farklı kültürlerin müziklerini harmanladığı konserinde unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak.

20’sinde Cihat Aşkın ve Yaprak Sayar “Türk Valsleri” ile sanat severlerle buluşacak. 1990 yılında kurulan Ankara’nın en eski yaylı çalgılar Orkestrası Ancyra Ensemble eşliğinde gerçekleşecek konserde orkestrayı ise Şef Oğuzhan Balcı yönetecek.

21’inde ise Çanakkale Savaşı'nda unutulmaz kahramanlıklar göstermiş ve tamamına yakını hayatını kaybetmiş olan dünya savaş tarihinin ölümsüzlük ikonu 57. Alay anısına değerli besteci Can Atilla’nın tüm bu savaşı, zaferi ve 57. Alay’ın şanlı direnişini büyük bir incelik ve duygu yoğunluğu ile işlediği 2. Senfonisi, Burak Tüzün yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın soprano Hülya Kazan ve çellist Serdar Resul'e eşlik edeceği konserle seslendiriliyor.

23’ünde TRT Ankara Radyosu sanatçısı Elif Güreşçi ruha dokunan sesiyle Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu saz sanatçıları eşliğinde Türk müziğinin seçkin eserlerini Çanakkaleli izleyicilerle buluşturacaktır.

24’ünde Ünlü piyanist ve bestekar Tuluyhan Uğurlu’nun vereceği konser, klasik müziğe doyuracak. Kilitbahir Kalesi’ndeki konser etkinliği sanatseverlerin katılımına açık olacak.