Kılıçdaroğlu´na Yapılan Saldırıya Kınama Yağdı

Kılıçdaroğlu´na Yapılan Saldırıya Kınama Yağdı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun konvoyuna yapılan silahlı saldırıya Çanakkale´den tepkiler çığ gibi büyüdü.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nejat Önder; ? Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun konvoyu Artvin´in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında saldırıya uğramıştır? dedi. Önder yaptığı açıklamada; ? İçişleri Bakanı Efkan Ala´nın açıkladığı bilgiye göre saldırıyı PKK unsurları gerçekleştirmiştir. Genel Başkanımıza, Genel Merkez Yöneticilerimize, Korumalarına ve Cumhuriyet Halk Partililere geçmiş olsun dileklerimi iletirken, ´´Çocuklarımıza özgür, demokratik, laik, savaşın son bulduğu, barışın hakim olduğu bir Türkiye Hayaliyle´´ çıktığımız bu yolda sonuna kadar Genel Başkanımızla birlikte olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Çatışmada, şehitlik mertebesine erişen 1 Askerimize Allah´tan Rahmet, yaralı askerimize acil şifalar diliyorum? dedi.

 

Öz´den tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Bülent Öz´de yaptığı yazılı kınama mesajında; ? Artvin Şavşat yolu üzerinde CHP Genel Başkan´ımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun da içinde olduğu konvoya silahlı saldırıda bulunulmuştur. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. CHP Camiamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Genel Başkan´ımızın ve konvoydaki grubun sağlık durumunun iyi olduğu yalnız konvoyun güvenliğini sağlayan en öndeki Jandarma aracında bulunan 3 Askerin yaralandığı gelen bilgiler arasında.. Askerlerimize acil şifalar diliyorum. Az önce de Bakan Efkan Ala´nın açıklamasına göre saldırının PKK Terör Örgütü tarafından yapıldığı bilgisini verdi? dedi.

Babacanoğlu´ndan kınama

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun saldırıya uğramasıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Babacanoğlu yaptığı açıklamada; ? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na yapılan saldırıyı nefretle kınıyor ve kendimize yapılmış sayıyorum. Çünkü biz hep birlikte Türkiye´yiz. Bundan sonra bu tür saldırıları Birlikte karşılamamız gerekiyor ?diye konuştu.

Pınar´dan kınama

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hakan Pınar ise yaptığı açıklamada; ? Artvin Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine doğru gitmekte olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU´nun konvoyuna Yanıklı Köyü civarında PKK Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıyı nefretle kınıyor, mevkidaşım Sayın Nejat Önder´in şahsında Sayın Genel Başkan´a , yanındaki heyete ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Her cepheden kuşatılmaya çalışılan ülkemizin huzur ve güvenine daha da önemlisi uzun yıllardan bu yana özlemini çektiğimiz Milli Mütabakatın sağlandığı şu günlerde bu birliğe yönelik bir saldırı anlayışıyla değerlendirdiğimiz bu menfur girişimin karşısında ve Cumhuriyet Halk Partisinin Kurumsal kimliğinin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum? şeklinde konuştu.