Kılıç Güven Tazeledi

Kılıç Güven Tazeledi

Çanakkale-Körfez TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu genel kurulunda tek aday olarak seçime giren Kurucu Başkan Turgay Kılıç üyelerin oy birliği ile yeniden Başkanlığa getirildi. Genel Kurula Genel Başkan Başaran Ulusoy özel olarak geldi

2014 yılında kurulan TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölge Yürütme Kurulu ikinci olağan genel kurulu Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi. Genel kurula, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy da katıldı.

Çanakkale ve Körfezde faal olarak çalışan 102 acentenin üye olduğu TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu (BYK) ikinci olağan genel kurulu açılış ve yoklama ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy genel kurula hitaben bir konuşma yaptı. Başaran konuşmasına Çanakkale´nin kendisi ve Birik nazarında çok önemli bir merkez olduğunun altını çizdi. ?Çanakkale´de vefa vardır, gerek şahsıma, gerekse Birliğimize gösterilen vefa duygularından dolayı teşekkür ediyorum? diyerek sözlerine başlayan Başaran Ulusoy, Çanakkale´de kurulan bölge yürütme kurulunda görevli Başkan, Yönetim Kurulu üyelerine ve onlara destek veren üyelere, çalışmalara hız kazandırdıkları, somut adımlar attıkları ve hayata geçirilen projeler için teşekkür etti.

TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, sektör ile ilgili sorunları iyi bildiklerini ve çözüm noktasında atılması gereken somut adımları maksimum gayret ile attıklarını söyledi. Ulusoy ?Zaman zaman basında da gelişmeleri takip ediyorsunuz. Hükümete taleplerimizi aralıksız iletiyoruz. Sorunları çözmek ya da taleplerimizi dile getirmek için sokaklara dökülecek değiliz. Haklarımızı sokaklarda çığırtkanlık yaparak değil, kanunlar çerçevesinde ilgili mercilere yaptığımız müracaatlar ve görüşmeler ile almaya gayret ediyoruz? dedi. Ülkenin bir türbülanstan geçtiğini ve bu süreci hasarsız atlatmaya çalışıldığının altını çizen Başaran Ulusoy, ?yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var. Yıllar önce erken rezervasyon projesini hayata geçirerek halkımızın hizmetine sunduk. Bugün bunu destekleyen çalışmalarımız devam etmektedir? dedi.

Çanakkale´yi çok önemsediklerini belirten TÜRSAB Genel Başkanı, kısa süre önce yaşama veda eden İbrahim Bodur´u bir kez daha yad etmek istediğini belirttiği konuşmasında ?Kendisi bize bir çok konuda çok katkı sunmuştur. Her zaman yanımızda ve yardımımızda olmuştur. TÜRSAB olarak bölgede yapılan çalışmaları gönülden desteklemiştir. Keşke onlarca İbrahim Bodur´umuz olsa? dedi. Ulusoy, 14 yıldan bu yana Çanakkale´de yapılan atılım ve yatırımlar ile yabancı misafirlerin çok farklı programlarda ağırlanmakta olduğunu bunda da hükümetin büyük ilgi ve emeğinin bulunduğuna dikkatleri çekti.

 Başaran Ulusoy, ?Birlik olarak şimdi diyoruz ki dövizi ihracat kabul edin. KDV oranlarını aşağı çekin. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanımızı ziyaret ettik. Danıştay´a açtığımız davayı kazandık. Diyoruz ki bu konuda genelgeyi yayınlayın. Türkiye güneydoğuda ve coğrafyada bir dar boğazdan geçiyor. Terör, uluslararası seyahat özgürlüğünü ortadan kaldırdığı gibi, bizim kendi ülke halkımıza memleketimizi tanıtma imkanından da mahrum bırakmaktadır. Bu terörün bitmesi lazım. İşte Çanakkale de bu mücadelenin verdiği vefa topraklarıdır. Bu bölgede yapılan her çalışmayı gönülden destekliyor ve hizmet edenlere teşekkür ediyorum? dedi.

Çanakkale 38 bölgeden bir tanesi olduğunu ve tüm bölgelerde çeşitli sorunlar yaşandığına dikkat çeken Başaran Ulusoy, son zamanlarda bazı yazarların kendilerini moderatör ilan ederek bilinçsizce yazı yazdıklarını ima etti. Ulusoy,  ?Osmanlı devleti gibi olduk. İçeriden vuruyorlar yıkılmıyoruz, dışarıdan vuruyorlar yıkılmıyoruz. Biri çıkıyor kendini moderatör ilan ederek yazılar yazıyor. Allahtan terminatör olduğunu ilan etmemiş. O kişiden moderatör olmaz, terminatör hiç olmaz. Ondan olsa olsa vantilatör olur. Her yazılana cevap verecek değiliz. Kafanızı karıştırmasınlar? diyerek ilginç bir değerlendirmede de bulundu.

Başaran´ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Çanakkale-Körfez Bölge Yürütme Kurulu (BYK) için tek liste müracaatı yapıldı. Üyelerin desteğini alan kurucu Başkan Turgay Kılıç yeniden güven tazelerken açık oylamada üyelerin oy birliği ile Başkanlığa yeniden seçildi. Turgay Kılıç kendisiğne güvenen ve destek veren tüm üyelere teşekkür borçlu olduğunu belirttiği konuşmasında, desteklerini esirgemeyerek her adımlarında yanlarında olan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy´a da teşekkür etti. Kılıç bundan sonraki süreçte de hizmetlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini, bölgedeki sorunların çözümü noktasında el birliği ile çalışmaya bundan sonra da devam edecekleri mesajı verdi.