Kayadan Kandil Mesajı

Kayadan Kandil Mesajı

Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya Regaip Kandili nedeniyle mesaj yayınladı.

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
?Üç aylar, Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret aylarıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Perşembe´yi Cuma´ya bağlayan gecede kendimizi sorgulayıp yüce Yaradan´dan bağışlama dileyip, menfaat ve çekişmelerden uzak durmaya gayret sarf etmemiz lazım. Bu mübarek günü fırsat bilerek Allah´ın biz kullarından beklediği, sevgi, saygı ve hoşgörü düzeninin kurulmasına, insani ve ahlaki değerlerin çoğalmasına çaba göstermeliyiz.
 
Dayanışma, yardımlaşma, merhamet hislerimizin üst noktaya ulaştığı, insanlığın erdemlerinin ve güzelliklerinin ortaya çıktığı aylardır. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu ayları Rabbimize yaklaşmak için ibadet ve tövbeyle değerlendirirken, birbirimizle yakınlaşmak, kardeşliğimizi pekiştirmek, aramızdaki anlaşmazlıkları kardeşlik potası içinde eritmek için de bir fırsat olarak görmeliyiz. Bugün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılmasını diliyorum.
 
Herkesin rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı bu müstesna gecelerin bereketinden en güzel şekilde yararlanmasını Allah´tan niyaz ediyorum. Bu duygularla tüm İslam aleminin Regaip Kandil´ini kutluyorum. Bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık aleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.? Dedi.