Kaya´dan Çiftçilere Mesaj

Kaya´dan Çiftçilere Mesaj

Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi.

´´Tarım sektörü insanoğlunun beslenme ihtiyacını karşılaması, istihdam ve üretime olan katkısı, sanayiye hammadde temin etmesi ve son yıllarda enerji yatırımlarına konu olması açısından öneminin her geçen gün daha da artırmaktadır. Ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasında öncü sektör olan tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren tüm çiftçilerimiz, dünyada ve ülkemizde kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü üstlenmektedir.

Çiftçilerimiz ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek sarf eden kesimlerin başında gelmektedir. Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin artırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır.

Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçimizin hakkı ve alın teri vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır.

Bu vesileyle toprağı alın teriyle işleyerek yetiştirdiği ürünlerle insanlığın gıda ihtiyacını karşılayan, Ürettikleri ürünlerle ülke ekonomisine büyük katkı oluşturan ve tarım ülkesi olmamızı sağlayan, kışın soğuğunda, yazın sıcağında fedakarca üretim yapan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü kutlar, bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ederim.´´ Dedi.