KAŞDEMİR'E LİYAKAT NİŞANI

KAŞDEMİR

Türkiye-Yeni Zelanda ilişkilerine katkılarından ötürü Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail KAŞDEMİR 2024 yılı Yeni Zelanda Liyakat Nişanı Onursal Üyeliği ile ödüllendirildi.

Yeni Zelanda Başbakanlığı ve Kabine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Yeni Zelanda ve İngiliz Milletler Topluluğu Savaş Mezarlarının bulunduğu Gelibolu Tarihi Alanı'nın korunmasında ve Yeni Zelanda için ulusal öneme sahip Gelibolu Tarihi Alanı'nda her yıl düzenlenen Anzak Günü anma törenlerinin güvenli şekilde gerçekleşmesine sağladığı katkılardan dolayı Türk Hükümetinin sorumlu üst düzey yetkilisi olan İsmail KAŞDEMİR'in Yeni Zelanda Liyakat Nişanı Onursal Üyeliği'ne layık görüldüğü belirtilmiştir. 31 Aralık 2023 yılında ilan edilen listede  tek Türk isim olarak İsmail Kaşdemir yer almıştır.

Açıklamada, Sayın Kaşdemir'in hizmetlerinden dolayı Türkiye ve Yeni Zelanda arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunduğu ifade edilmiş olup Liyakat Nişanı'nın kendisine 2024 yılı içerisinde Yeni Zelanda Genel Valisi tarafından takdim edileceği belirtilmiştir.