Kaşdemirden ÇASİAD'a Ziyaret

Kaşdemirden ÇASİAD

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ni (ÇASİAD) ziyaret etti.

Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'i ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, ÇASİAD Başkan Yardımcısı Semih Toprak ve ÇASİAD Üyeleri Mustafa K.Ertuğrul, Fahri Karapınar, Özge Aretlik karşıladı. 

 

ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyarette, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile bir süre görüşüp sohbet ederek Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının çalışmaları hakkında brifing aldılar.

 

Alan Başkanı İsmail Kaşdemir dünyanın en iyi korunmuş savaş alanlarından biri olan bölgede ziyaretçilerin ve araştırmacıların muharebe alanlarını yakın perspektiften ve mevkilerden görmelerini sağlamak amacıyla yapılan yürüyüş güzergahından ve Çanakkale Savaşları sırasında Seddülbahir açıklarında batan İngiliz "H.M.S Majestic" gemisi ile başlayarak savaş dönemi batan gemilerin dalış turizmine açılmasına yönelik TÜBİTAK ile birlikte yapılan bilimsel çalışmalarda sona yaklaşıldığından bahsetti.