Karatecilerimizden Madalya Yağmuru

Karatecilerimizden Madalya Yağmuru

Polonya´da düzenlenen Dünya Şampiyonasına Çanakkaleli sporcular damgasını vurdu

Dünya karate federasyonu ve Türkiye karate federasyonu faaliyet programında yer alan 7.World Şhotakan Karate Şampiyonası Polonya´da yapıldı. Şampiyonada Çanakkale´nin başarılı sporcuları Türkiye´yi temsil etti.

37 ülkeden bin 876 sporcunun katıldığı 7.Şhotakan Stil Dünya Şampiyonasına 9 sporcusu ile katılan Çanakkaleli karateciler çıktıkları müsabakalarda üstün performans sergiledi. Şampiyonanın ikinci günün ardından toplam 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak Türkiye´yi başarı ile temsil eden Çanakkaleli sporcular izleyicilerden ve otoritelerden alkış aldı.

Çanakkale´de Karate sporunda ciddi ve önemli bir atılım yaparak takdir toplayan Süleyman Orhan´ın nezaretinde şampiyonaya damgasını vuran Çanakkaleli sporcuların elde ettiği şampiyonluk ve derecelerin ardından Büyükler Kategorisinde de 2 sporcu müsabakalara devam edecek. Büyükler kata ve Kumite 84 kiloda Ummet Koray, Veteran Master Katada ise Süleyman Orhan Türkiye´yi ve Çanakkale´yi en iyi şekilde temsil edecek.

Dünya Şampiyonasında elde edilen dereceler şöyle:

Altın madalya kazananlar: 20 kilo wkf kumite ve şhobu kumite Yıldıray Uğural,  +25 kilo şhobu kumite ve wkf kumite Bahar Koray, 21 yaşaltı wkf kumite Halenur Böltül.

Gümüş madalya:  Takım wkf kumite Bahar Koray

Bronz madalya:  Rana Berfin, Orhan Ümit,  Bayan 54 kilo ve genç bayan 53 kilo

Bronz madalya: 21 yaş altı şhobu kumite Halenur Böltül,  bronz madalya Toprak Akkaya, genç erkek Toprak Akkaya, minik erkek Muhammed Emin Orhan 35 kilo şhobu kumite.