Karatecilerden Gümüş Madalya

Karatecilerden Gümüş Madalya

Türkiye Büyükler Karate Şampiyonasında temsilcilerimiz takım halinde ikinci oldu

17-20 Aralık tarihleri arasında Adana´nın Yüreğir ilçesinde organize edilen Karate Türkiye Büyükler Şampiyonasının ilk gününde Çanakkale temsilcimiz Uğur Gençlik Spor Kulübü takım halinde ikinci oldu.  Veteranlar Kata´da Ufuk Kaptan, Muharrem Akman ve Halil İbrahim Yüksektepe´den oluşan temsilcimiz finalde İstanbul temsilcisi Site Spor Kulübü sporcuları ile mücadele etti. Büyük çekişme içinde geçen müsabakalar sonucu Uğur Gençlik Spor Kulübü takım halinde ikinciliği ederek tatamiye çıktı ve gümüş madalya kazandı. Adana´daki ilk gün müsabakalarında ayrıca Halil İbrahim Yüksektepe Türkiye 5.liğini elde etme başarısı gösterdi.

Aynı zamanda Milli Takım seçmeleri niteliği taşıyan önemli şampiyonada yarın da Bayanlar müsabakaları yapılacak. Büyük Bayanlarda ferdi komitede 61 kilo sporcumuz Halenur Boltül, Bursel Delihasan ve  55 kiloda ise Cemile Kurt Çanakkale´yi temsil edecek ve tatamiye çıkmaya çalışacak.

Kısa sürede önemli başarılara imza atan Çanakkale Uğur Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve takım antrenörü Süleyman Orhan, ilk gün müsabakalarında Veteran Kata´da sporcularının Türkiye Şampiyonluğunu kıl payı kaçırdıklarını belirterek Çanakkale´ye gümüş madalya kazandırdıklarını söyledi. Orhan, yarın da Büyük Bayanlar Ferdi Komitede bayan sporcuların ter dökeceğini belirterek ?Bayan sporcularımızdan da takım halinde ve ferdi komitede madalya bekliyoruz. Şampiyona bizim için çok önemli. Müsabakaların sonunda Milli Takımımıza da sporcu vermeyi bekliyoruz? dedi.