Kafalar Karıştı

Kafalar Karıştı

Akfa projesi ile ilgili tartışmalar devam ederken gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor

Çanakkale Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında gündemde görüşülen ve yapılan oylamada meclisten oy çokluğu ile geçen ‘Akfa Projesi’ çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu’dan sonra Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı basın toplantısında düşüncelerini detayları ile kamuoyuna duyurdu. Karşılıklı suçlamaların devam etmeyeceğinin yanı sıra gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı, kafalarda oluşan soru işaretlerinin ne gibi cevaplar bulacağı merak ediliyor.

Hemşehriler karşı karşıya geldi

Öte yandan Akfa projesinin birçok ismi karşı karşıya getirdiği belirtiliyor. Ersin Aycibin ve yerel seçimlerde kendisinden tam destek alan Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu gibi, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın iş adamı kardeşi Serhat Soydan’ın bu projeyi birlikte ortak yapacağı ifade edilen Müteahhit Resul Başot ve 60 yıllık mülkiyet sahiplerinin de Rize’li ve hemşehri olması dikkatleri çekiyor.

Mülkiyet sahipleri Ak Parti kurucuları

Çeşitli tartışmaların odağı haline gelen Akfa projesi ile ilgili değişik bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Meclisteki oylamada “çekimser” kalınmasına yönelik tavsiye kararı aldığı belirtilen ancak farklı oylar kullanılmasının ardından  projeye itiraz etmeye hazırlandığı ileri sürülen Ak Parti cephesinin, mülkiyet sahiplerinin Ak Partinin kurucularının arasında yer aldığı ve eski Başbakan, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimler olduğu bilgisi karşısında nasıl bir tavır alacaklarının da merak edildiği bildiriliyor. Yine Ak Parti İl Teşkilatı ve yöneticilerinin Aycibin’e “istifa et” baskısı yapmasının kendilerini zor duruma sokabileceği de konuşuluyor.

Ankara’ya şikayet yağmuru

Öte yandan Akfa projesi ile ilgili Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve Ak Parti Genele Merkezine şikayet yağmuru yapıldığı ifade ediliyor. Şikayetlerin ucunun Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş’e kadar uzandığı ve Daniş’in süreci yönettiği, Ak Parti İl Başkanlığının nasıl bir tavır alacağı konusunda da Daniş’in talimat verdiğinin iddia edildiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Ak Parti CHP Uzlaşması mı? (!)

Akfa projesi farklı kesimlerden farklı yankı ve tepkiler alırken, Çanakkale’de Pazar günleri yayınlanmakta olan Aynalı Pazar Gazetesi haberi “Rant Kardeşliği” olarak duyurdu. Kafaları karıştıran  iddiaların ardından bazı kesimler yaptıkları basın açıklamalarında  “şark kurnazlığı” “ip cambazlığı” gibi sert ifadeler kullanarak birbirlerini suçlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu’nun suçlamalara rağmen aynı sonuca hizmet ettikleri ileri sürülüyor.

İlk kez “Gökhan’ın istemediği oldu” iddiası

Akfa projesi ve meclisteki oylama farklı teori ve tezleri de gündeme getirdi. Bazı kesimler Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Başkanlık görevi yaptığı 12 yıl boyunca kritik oylamalarda kendi istediği yönde meclis kararlarının çıktığı,  ilk kez encümen seçimlerinde Muzaffer Özgen’in Ak Partiden de destek alarak listeyi delmesi ile Gökhan’ın istemediği sonucun alındığı,  Akfa projesinde de bu geleneğin bozularak Gökhan’ın istemediği kararın meclisten geçtiği bu nedenle projeye güçlü muhalefet ve kamuoyu baskısı oluşturarak itiraz ettiği ve yargıya taşımaya hazırlandığı ileri sürülüyor.  Akfa projesinin meclisten geçtiği formülün bundan sonraki süreçte de tekrarlanması halinde Ülgür Gökhan’ı sıkıntıya sokacağı ve gruba hakimiyetinin azalması ile parti içi muhalefetin elini güçlendireceği de ileri sürülen iddialar arasında yer aldı.