Kadının Sadece Adı Değil Kendisi De Var

Kadının Sadece Adı Değil Kendisi De Var

ÇAGİKAD başarılı proje ve etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor, Bursa´dan gelecek 30 İş Kadını Çanakkale´de konuk edilecek

2009 Yılında kurulan ve Çanakkale´de kadınların sesini duyuran en önemli sivil toplum kuruluşlarından Çanakkale Girişimci İş Kadınları Derneği, başarılı projelerinden birini daha hayata geçirecek. Çanakkale´de olduğu kadar Türkiye´de de kadınların toplumun her kesiminde ve her platformda önemine vurgu yapmayı amaçlayan Dernek, Bursa´dan 30 iş kadınını Çanakkale´de ağırlayacak.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Çanakkale Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Günay Bakır Dereli, Çanakkale´nin ve Çanakkale´de kadının her zaman ayrı bir önemi ve yeri olduğuna dikkat çekerek, kentte kadın dayanışmasının daha etkin bir düzeye çıkarması için çalışma ve faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Bursa´dan gelecek iş kadınlarını Çanakkale´de ağırlayacaklarını ve bu buluşmada karşılıklı görüş alış verişlerinde bulunacaklarını belirten Günay Bakır Dereli, Çanakkale Seramik Müzesi´nde gerçekleştirilecek buluşmaya protokol düzeyinde de katılımlar olacağını kaydetti. Amaçlarının sadece Çanakkale´de değil Türkiye´de de kadının her alanda öne çıkarak farkındalıklarını arttırmak olduğunu dile getiren Dereli, Bursa´dan gelen özel konuklara, kadın farkındalığının her geçen gün daha da artmakta olduğu Çanakkale´yi tanıtmaktan onur duyacaklarını kaydetti.

Kısa süre önce Çanakkale Valisi Hamza Erkal´ı çarşı esnafı ile buluşturduklarını ve bu etkinliğin oldukça anlamlı gerçekleştirildiğini de vurgulayan Günay Bakır Dereli, yarınki Kadın Buluşması´nda konuk edilecek Bursalı iş kadınlarına Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi tarafından kenti tanıtan çeşitli materyaller verileceğini kaydetti. Dereli, yarın gerçekleştirilecek buluşmaya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden´in eşleri başta olmak üzere Çanakkale´de aktif sosyal ve iş yaşamının içerisinde bulunan kadınların katılacağını sözlerine ekleyerek, etkinliğe destek veren Çanakkale Valiliği adına Vali Hamza Erkal´a ve Çanakkale Belediyesi adına Başkan Ülgür Gökhan´a teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.